08 nov 2022 klocka 09.00 - 10.00

Föreläsning om ekonomiskt våld

Foto på Marie Eriksson med svenska sedlar och mynt i bakgrunden.

Välkommen till Länsstyrelsens föreläsning om ekonomiskt våld – med fokus på mäns ekonomiska våld mot kvinnor i nära relationer. Vad är det och vad gör det med den drabbade?

Om föreläsaren

Marie Eriksson är lektor i socialt arbete vid Linnéuniversitetet. Till vardags undervisar hon på socionomprogrammet, i kurser som handlar om genus, intersektionalitet och våld, samt handleder uppsatser på olika nivåer. Hon bedriver forskning både i historia och i socialt arbete, och hennes expertområde är mäns våld mot kvinnor i nära relationer och ekonomiskt våld.

På senare år har Marie medverkat i ett forskningsprojekt om mäns ekonomiska våld mot kvinnor i nära relationer, och om ekonomiska konsekvenser för kvinnor som bryter upp från en relation till en våldsutövande man. Marie har också forskat om mäns och kvinnors våldsutövning under 1800-talet, vilket nyligen resulterat i boken ”Ilska, desperation och lömska försåt. Om kvinnors våldsutövning i svenskt 1800-tal” (2020). För närvarande arbetar hon med en kunskapsöversikt om ekonomiskt våld mot äldre personer. I somras kunde du se henne som expert i SVT:s uppmärksammade serie ”Skrik från förr” med David Lagercrantz, i avsnitt 6 om det Bankska mordet.

MÅLGRUPP: Konferensen riktar sig till handläggare inom socialtjänst, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och kvinnojourer.

Var:
Digitalt, länk skickas ut några dagar innan den 8 november.
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
03 nov 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 3 november klockan 18.00.

Kontakt