04 okt 2022 klocka 10.00 - 15.00

Jämlikhet i praktiken

Arbetsväska

Välkommen till Länsstyrelsernas utbildning i att arbeta strategiskt mot rasism i kommuner, regioner och statliga myndigheter. Utbildningen riktar sig till dig som är tjänsteperson inom offentlig sektor och består av två webbinarier och en fysisk träff, antingen i Göteborg eller i Stockholm.

Länsstyrelsen i Stockholm har tagit fram ett metodstöd för applicering av ett rättighetsbaserat arbetssätt med avseende på hudfärg och etnicitet. Vi kallar det "Metodstöd för en antirasistisk praktik". Efter genomförd utbildning kommer du att kunna tillämpa metoden och försäkra dig om att verksamheten jobbar jämlikt.

Du får konkreta metoder och verktyg för att skapa och implementera jämlikhetsstrategier på ett systematiskt sätt. Efter genomgången utbildning kan du fungera som särskilt sakkunnig i den praktiska tillämpningen av antirasism och hjälpa dina kollegor att applicera metodstödet och arbeta för jämlikhet i praktiken..

Utbildare är Kitimbwa Sabuni och Vladimir Guala, utvecklingsledare på Länsstyrelsen Stockholm.

Tre moduler – tre tillfällen

Utbildningen består av tre moduler eller tillfällen. Den första och sista modulen genomförs som webbinarier.

Modul 2 är en fysisk träff som erbjuds både i Stockholm och i Göteborg. Du väljer anmälningssida efter den plats som är mest praktisk för dig.

  • Modul 1: Webbinarium, 20 september kl. 09.00–12.00
  • Modul 2: Stockholm, 4 oktober, kl. 10.00–15.00
    Modul 2: Göteborg, 6 oktober, kl. 10.00–15.00
  • Modul 3: Webbinarium, 18 oktober, kl. 09.00–12.00

Läs mer och anmäl dig (Göteborg) Länk till annan webbplats.

Var:
På olika platser beroende på anmälan
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
09 sep 2022

Kontakt