06 jun 2022 klocka 09.00 - 16.00

Lär dig hantera en lie

slipning av lie

Kursen ger dig grundläggande kunskaper hur du hanterar en lie och sköter en äng. Vi går igenom moment som säkerhet, utrustning, slåtterteknik, bryning och knackning.

Länsstyrelsen arbetar för att få fler ängar skötta. Därför behövs det fler som kan hantera en lie. Slåttern gynnar många arter då örter får blomma och många insekter trivs på ängen.

Innehåll

Kursen ska ge dig grundläggande kunskaper hur du hanterar en lie och sköter en äng. Vi går igenom moment som säkerhet, utrustning, slåtterteknik, bryning och knackning. Året på ängen. Demonstration av slipning men fokus är att kunna knacka en lie vass.

Jenny Nilsson, Pantersnigeln Trädgårdskonsult, håller i kursen. Hon arbetar professionellt med uppdrag att sköta slåtterängar. Hon är utbildad både i Sverige, Tyskland och Österrike.

Målgrupp

Kursen vänder sig till de som är verksamma i Halland som jordbrukare, trädgård eller sköter en äng på landsbygden i länet.

Övrig information

Anmälan krävs och är bindande. Du måste ha fått en bekräftelse för att kunna delta. Vi kommer att vara max 10 deltagare.

Ta med kläder efter väder då kursen är utomhus. Du har med egen mat och fika för dagen. Du kan ta med egen lie eller låna på kursen. Vi kommer även att ha försäljning av slip- och knackblad och ställbara orv i samt brynen med mera.

Var:
Berg, Lindberg Varbergs kommun
Kostnad:
Gratis för dig som tillhör målgruppen. Övriga intresserade kan delta i mån av plats för 500 kr som betalas på kursen.
Sista anmälningsdag:
02 jun 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 2 juni klockan 23.30.
Eu-flagga

Kontakt