Aktuella varningsmeddelanden i Hallands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

09- 12 jun 2022 klocka 00.00 - 00.00

Initiativ ”jämställd idrott Halland”

Fyra spelplaner, en bassäng, en fotbollsplan, en ridbana och en padelplan

Bli en förebild för jämställd idrott! Jämställdhet inom idrotten är en fråga om demokrati, resurser och intressen och att det finns lika förutsättningar för tjejer och killar att utöva och leda sin idrott.

I samband med Scandinavian Mixed vill vi särskilt uppmärksamma alla insatser och aktiviteter som bidrar till ett jämställt idrottsliv – oavsett vilken idrott det handlar om. Scandinavian mixed är en internationell golftävling som spelas på lika villkor av kvinnor och män den 9-12 juni i Halmstad. I och med detta har initiativet "jämställd idrott Halland" startats av Halmstads kommun, Region Halland, Länsstyrelsen i Hallands län och RF-SISU Halland.

Så låt oss lägga ett extra fokus på jämställd idrott vecka 23 och synliggöra alla insatser och aktiviteter som sker inom idrottsrörelsen för att ge alla tjejer och killar lika möjligheter och förutsättningar.

Uppmärksamma din förenings arbete med jämställdhet

Börja gärna redan nu att uppmärksamma din förenings arbete med jämställdhet genom att använda hashtaggen #jämställdidrotthalland.

Tagga, sprid och följ #jämställdidrotthalland så hjälps vi åt att visa alla goda exempel i Halland.

För tips och stöd till föreningar och förbund i jämställdhetsarbetet Länk till annan webbplats.

VAR:
Platser runt om i Halland
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt