Aktuella varningsmeddelanden i Hallands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

04- 07 apr 2022 klocka 08.00 - 16.00

Tvådagars utbildning i HACCP-principerna

gröna och röda tomater på en kvist

Länsstyrelsen erbjuder utbildning i HACCP-principerna för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet där man hanterar livsmedel på den halländska landsbygden.

Två dagars fysisk utbildning i HACCP-principerna

Tid: 4 och 7 april klockan 8.00-16.00.

Plats: Laxbutiken i Heberg

Kostnad: 1 200 kronor exklusive moms för mat under dagen, kursmaterial och diplom

Anmälan: Senast den 25 mars 2022

Rådgivning kring HACCP-principerna på din anläggning

Den som gått utbildning i HACCP principerna kan få rådgivning på din anläggning för att se att HACCP-kraven uppfylls.

Tid: Fyra timmar, tid enligt överenskommelse

Plats: På din anläggning

Kostnad: 1 860 kr exklusive moms för 4 timmars rådgivning på plats samt dokumentation

Anmälan och frågor

Ingvor Johansson, 010-224 33 93, ingvor.johansson@lansstyrelsen.se

Caroline Malmgren, 070-915 01 65, caroline.malmgren@anticimex.se

Lär dig arbeta med HACCP principerna

HACCP är ett arbetssätt för att ta reda på, bedöma och kontrollera alla faror i produktionen som kan utgöra ett hot mot livsmedelsäkerheten. I utbildningen varvas teori, praktik och diskussioner med grupparbeten. Utbildningen är på två dagar och avslutas med ett skriftligt prov och godkänt resultat ger ett diplom.

Kursinnehåll

Del 1 – den teoretiska delen (cirka 1,5-2 timmar)

  • Vad är HACCP.
  • Grundförutsättningar för säkra livsmedel.
  • Verksamhetsbeskrivning.
  • Faroanalys och riskvärdering.
  • Kritiska styrpunkter (CCP).
  • Kritiska gränser.
  • Korrigerande åtgärder.
  • Övervakningsmetoder.
  • Verifiering, validering och revidering
  • Dokumentation

Del 2 – den lärarledda delen av kursen (ca 4 timmar)

I denna del av utbildningen varvas repeterande föreläsning med gruppövningar i ”separata” virtuella ”grupprum”. Då kommer man att öva på att rita flödesscheman, faroanalys, riskvärdering och identifiera CCP.

Rådgivning kring HACCP principerna på din anläggning

Kursinnehåll

  • Genomgång av företagets HACCP.
  • Råd och tips om hur man kan förbättra sin HACCP.
  • Uppdatering av aktuell plan för företagets HACCP.
  • Intyg på utförd revision– och valideringsrapport på den aktuella HACCP-planen med eller utan avvikelser.
  • Diplom vid godkänd HACCP-plan vid aktuellt datum.
Eu-flagga
VAR:
Laxbutiken i Falkenberg
KOSTNAD:
1 200 kronor exklusive moms för mat under dagen, kursmaterial och diplom
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
25 mar 2022

Kontakt