10 sep 2021 klocka 10.00 - 12.00

Fältvandring med tema rågbete eko

Bild på rågbete

Välkommen på fältvandring på Stommen i Köinge. Den 10 september kan du lära dig mer om rågbete på en ekologisk gård.

Martin Ivarsson driver gården Stommen med ekologisk mjölkproduktion och har även stort fokus på betesdrift. Under våren 2020 såddes höstråg med vallinsådd för bete. I september förra året genomfördes en fältvandring kring jordhälsa på gården och i samband med den berättade Martin om sitt test med rågbete.


Under 2021 har testodlingen utvidgats, med olika rågsorter och gödsling. I samarbete med Växa Sverige, Svenska Vallföreningen och Länsstyrelsen Halland bjuder Martin nu in till en förmiddag med fältvandring för att diskutera utfallet av årets testodling. Vi kommer att diskutera skillnader mellan de båda åren, mellan olika rågsorter och titta på hur väl insådderna etablerat sig. Pauliina Jonsson på Jordbruksverket kommer dessutom berätta om liknande skånska demoodlingar som genomfördes 2020. Om tid och intresse finns kommer det också finnas möjlighet att titta på insådd i korn och diskutera hur det ser ut efter vårens besvärliga väderläge.

Förhoppningen är att detta ska bli en intressant förmiddag för såväl dem som var med på fältvandringen ifjol som för dem som nu tittar på Stommens rågbete för första gången.

Tid och plats

10 september klockan 10.00-12.00 på Stommen i Köinge. Från klockan 9.30 serveras det kaffe.

Anmälan

Varmt välkommen med din anmälan senast 7 september till camilla.oskarsson@vxa.se
Vägbeskrivning kommer med vändande mail i samband med bekräftelse av anmälan. Max 30 deltagare, först till kvarn!

Kontakt

Camilla Oskarsson, Växa Sverige, 010-471 03 06
Martin Ivarsson, Stommen, ordf. Svenska Vallföreningen Halland, 070-210 85 86

Med anledning av Covid-19

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och förväntar oss att alla deltagare hjälps åt att hålla avstånd så att evenemanget kan genomföras på ett säkert sätt. Handsprit kommer finnas på plats. Sena ändringar kan ske i händelse av nya restriktioner.

EU-flagga
VAR:
Stommen i Köinge
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
07 sep 2021

Kontakt