22 sep 2021 klocka 17.30 - 20.30

Informationsträff om betesdrift för får och nötkreatur

Hur skapar man bäst förutsättningar kring betesdrift för nötkreatur och får? På informationsträffen i Tvååker får du veta mer.

Vi träffas på parkeringen vid Björkängs camping för att sedan gå till betesmarken intill. Där kommer Bengt Svensson, som är en av de som driver Törlan lantbruk, att berätta om deras betesdrift för kor, ungdjur och får. De har naturbetesmarker längs med kustremsan samt på öar i Varbergstrakten. Hör Bengt berätta om deras utmaningar med parasiter, betesplanering, avkastning mm.

Vi kommer efterhand att förflytta oss till huvudgården, adress Fagared 1. Törlan Lantbruk ställde om till ekologiskt 2017. De bedriver också korsningsavel i form av ProCross vilket innebär att raserna holstein, SRB och montbeliarde korsas för att få fram en avkomma med bättre egenskaper än föräldrarnas genomsnitt när det gäller hållbarhet, fruktsamhet och produktion. De har dessutom högre fodereffektivitet vilket gör att de lämpar sig mycket bra som betesdjur.


Theo den Braver, lammrådgivare på Gård & Djurhälsan, kommer att gå igenom olika delar som rör får och betesdrift. Parasiter, lämpliga fårraser, olika marktyper och deras avkastning, utfodring/komplettering på betet mm.

Bra att veta

Medtag gärna egen matsäck. Det bjuds på enklare fika med kall dryck.

Vi kommer att vara utomhus.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområdet logotype
VAR:
Vi träffas på parkeringen vid Björkängs camping. OBS! Vid riktigt dåligt väder förflyttar vi oss direkt till huvudgården, adress Fagared 1.
KOSTNAD:
Gratis
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
15 sep 2021

Anmäl dig

Kontakt