15 aug 2021 klocka 10.00 - 16.00

SM i utomhusmatlagning och Friluftsdag i Fegen

Bild från Falkenbergs kommun.

Välkommen till en fartfylld dag i Fegen. Det blir underhållande matlagningstävling och friluftsdag med möjlighet att testa på olika aktiviteter. Ta med hela familjen på en både god och rolig utflykt.

Det vackra sjölandskapet Fegen är ett populärt friluftsområde med sitt rika fågelliv och omväxlande landskap. En perfekt plats för en tävling i utomhusmatlagning och friluftsdag. Falkenberg kommun tillsammans med Länsstyrelsen i Hallands län annordnar en friluftsdag i reservatet Fegen. Precis vid sjökanten riggas det upp för trefötter och eldgropar. Här samlas företagare som erbjuder upplevelser i naturen. Det kommer också finnas matserveringar och en mindre matmarknad med lokala produkter.

Deltävling i SM i utomhusmatlagning

Det här är tävlingen där matlagningsintresserade får sätta sina kunskaper på prov när de ställs inför en utmaning utöver det vanliga. De tävlande lagen har 2,5 timmar på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld på antingen Muurikka eller Trangiakök. De komponerar sin meny fritt utifrån en råvarulista där råvarorna kommer från lokala livsmedelsproducenter. SM i utomhusmatlagning Länk till annan webbplats. har sex deltävlingar på olika orter i Sverige och en final som går av stapeln i maj 2022 på Billingen i Skövde.

Kom gärna och var publik, vår konferencier Alex Bennheden kommer göra så alla som vill följa tävlingen kan hänga med i vad som händer. Smakprover utlovas!

Friluftsdag i Fegen

Att vara aktiv i naturen gör oss gott och Sverige har fina förutsättningar för friluftsliv. Inte minst här i Fegen finns massor av möjligheter! 2021 är det friluftslivets år och projektet "Luften är fri Länk till annan webbplats." är ett nationellt samverkansprojekt som syftar till att få fler människor att prova friluftsliv och öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten.

I samband med detta ordnas en Friluftdag i Fegen där du gratis kommer att få testa på olika aktiviteter. Programmet kommer att läggas ut längre fram. Men räkna med bland annat fiske, kanoting, tips och trix för ett smart och säkert friluftsliv.

Inforamtion om evenemanget på Falkenbergs webbplats Länk till annan webbplats.

Information om reservatet Fegen

VAR:
Fegen naturreservat
KOSTNAD:
Gratis
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt