11 jul 2021 klocka 09.00 - 16.00

Lär dig hantera en lie

Lie mot gärdsgård

Länsstyrelsen arbetar för att få fler ängar skötta. Därför behövs det fler som kan hantera en lie. Slåttern gynnar många arter då örter får blomma och många insekter trivs på ängen.

Träffen ska ge dig grundläggande kunskaper hur du hanterar en lie och sköter en äng. Vi går igenom moment som säkerhet, utrustning, slåtterteknik, bryning och knackning. Året på ängen. Demonstration av slipning men fokus är att kunna knacka en lie vass.

Kursen vänder sig till de som är verksamma i Halland som jordbrukare, entreprenör inom skog, trädgård eller jordbruk eller sköter en äng på landsbygden.

Anmälan krävs. Senast 17 juni. Du måste ha fått en bekräftelse för att kunna delta. Vi kommer att vara max 8 - 10 deltagare organiserat för säkerhet och efter aktuella restriktioner för Covid-19.

Ta med kläder efter väder då kursen är utomhus. Hembygdsgillet bjuder på soppa och macka till lunch. Du kan ta med egen lie eller låna på kursen. Vi kommer även att ha försäljning av slip- och knackblad och ställbara orv i samt brynen mm..

Jenny Nilsson, Pantersnigeln Trädgårdskonsult, håller i kursen. Hon arbetar professionellt med uppdrag att sköta slåtterängar. Hon är utbildad både i Sverige, Tyskland och Österrike.

VAR:
Lindströmsgården, Älvsåkers Hembygdsgille Kungsbacka
KOSTNAD:
Gratis för dig som tillhör målgruppen. Övriga intresserade kan delta i mån av plats för 500 kr som betalas på kursen.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
17 jun 2021

Anmäl dig

Eu-flagga

Kontakt