15 apr 2021 klocka 18.00 - 19.30

Digital föreläsning med organisationen Porrfri Barndom

Harry Skärlund och Elsa Lantz från organisationen Porrfri ungdom.

"Snacka om porr? Ska inte sånt hållas för en själv?"

I modern tid är mainstreamporren helt på nätet, den är gratis och innehållet har blivit klart grövre. Kombinerat med att sexualundervisning och upplysning ofta brister kan resultatet bli att den ofta våldsamma porren blir barns primära sexualundervisning. Med bilder och budskap som går rakt emot samtycke, ömhet och jämställdhet.

Under föreläsningen lyfter föreläsarna Harry Skärlund och Elsa Lantz från organisationen Porrfri Barndom, problembilden kring barn och ungas användande av dagens lättillgängliga nätporr. De ger oss en inblick i innehållet, varför det är ett problem och hur vuxenvärlden kan förhålla sig till detta. Under föreläsningen får vi också ta del av konkreta tips och verktyg för att ta porrsnacket, oavsett om du är förälder eller annan viktig vuxen runt barn och unga. Efter föreläsningen finns det tid för reflektion och frågestund.

Föreläsarna utgår ifrån svensk och internationell forskning samt kunskap från yrkesverksamma läkare, kriminologer, ungdomsjourer, barnen själva med flera.

VEM: Konferensen riktar sig till föräldrar/vårdnadshavare, yrkesverksamma och andra viktiga vuxna runt barn och unga.

VAR:
Digitalt (länk för att delta mejlas ut i då anmälningstiden löpt ut).
KOSTNAD:
Kostnadsfritt.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
14 apr 2021

Anmäl dig

Kontakt

Jennie Wallin

Samordnare föräldraskapsstöd och mäns våld mot kvinnor