26 apr 2021 klocka 16.00 - 19.00

Utbildning för att nå narkotikafria arbetsplatser och krogmiljöer

Bild från Polisen

Utbildning i samverkan för att nå narkotikafria arbetsplatser och krogmiljöer.

Vårt gemensamma mål är lönsamma och framgångsrika restauranger, krogar och serveringsställen där människor möts och trivs på ett tryggt och säkert sätt.

För att nå detta är narkotikafria arbetsplatser och narkotikafria krogmiljöer en förutsättning. Med målet om friska medarbetare, trygga arbetsplatser, att förhindra oförutsedda händelser och förhindra brott, vill vi med gemensamt ansats och tillsammans skapa trygghet, trivsel och lönsamhet på ett hållbart och medvetet sätt.

Narkotika i krogmiljöer riskerar att vara mer vanligt förekommande än på många andra platser. En olaglig substans som föder kriminella nätverk i Halland, Sverige och världen. Som ansvarig för serveringar skall du säkerställa en ansvarsfull alkoholservering och följa svensk lag. Gäster som berusar sig av otillåtna preparat kan både skapa hotfulla situationer och din försäljning kan drabbas. Skulle det visa sig att även personal brukar narkotika finns det stora skäl till oro.

Du som personalen hanterar pengar, skall göra bedömningar gällande nykterhet och är företagets ögon och öron i arbetet för en trygg och säker krog.

Kommunen, polisen, krögarföreningen, VISITA och Hotell och restaurangfacket vill med gemensamma krafter hjälpa dig att förbättra det systematiska arbetsmiljöarbetet, damma av policys och få det förebyggande arbetet mer aktivt med målet om narkotikafria arbetsplatser och krogmiljöer.

Vad KAN du göra - Vad BÖR du göra - vad SKALL du göra

Utbildningsinsats genomförs i två steg:

  1. Fokus krögare: Du som ägare/ansvarig hälsas välkommen den 25/3 kl.14.00-16.00
    (Går ej längre att anmäla sig till)
  2. Fokus medarbetare: Du hälsas välkommen tillsammans med personal den 26/4 kl.16.00 -19.00

Mer detaljerat program kommer i samband med anmälningsbekräftelsen.

Utbildningsdagarna sker digitalt med förhoppningen om att många kan delta. Arrangörerna finns som stöd för att stärka ditt förebyggande arbete och stärka samarbetet för att skapa trygghet, trivsel och lönsamhet genom narkotikafria arbetsplatser och krogmiljöer.

VAR:
Digitalt
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
18 apr 2021

Anmäl dig

Kontakt