18 mar 2020 klocka 13.00 - 16.00

INSTÄLLD: Friska bin

Foto på blommor och friska bin.

Vill du få tips på hur du håller dina bin friska? Vilka sjukdomar finns och hur förebygger du dem? Vilka skyldigheter har du som biodlare? Hur hittar du informationen du behöver för att göra rätt? Kom på vår kurs om friska bin!

Välkommen till kursen Friska bin, onsdagen den 18 mars, kockan 13-16 på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro. Kostnaden för kursen är 300 kronor plus moms. Kursen är till för biodlare som vill läsa sig mer om bihälsa. För att kunna tillgodogöra dig utbildningen är det bra om du varit biodlare i två säsonger. 

Bihälsa, sjukdomar och skadegörare på bin

Information om vilka sjukdomar och skadegörare som kan drabba honungsbin, och hur du känner igen och förebygger dem. Föreläsaren Björn Dahlbäck är biodlare sedan 10 år och har idag ca 20 samhällen. Björn är även bitillsynsman.

Vad gäller för mig som biodlare?

Vilka skyldigheter har du som biodlare. Vilka regler ska du hålla dig till? Bitillsynsansvarig på Länsstyrelsen informerar om bitillsyn, vad som gäller för dig som biodlare och vart du hittar aktuell information.

Dessa kurser genomförs som ett samarbetsprojekt inom djurhälsa i Landsbygds-programmet. Deltagande aktörer är Studieförbundet vuxenskolan, Länsstyrelsen i Halland, Länsstyrelsen Stockholm, Sveriges Biodlares Riksförbund och Länsstyrelsen i Västra Götaland.

VAR: Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro

KOSTNAD: 300 kronor + moms, fika ingår. Kursen faktureras i efterhand.

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Anmäl dig

Kontakt