06 feb 2020 klocka 13.00 - 19.15

Framsteget 2020

Tiraholms fisk fotat från ovan. Gårdens byggnader är omgivna av grönskande gräs och skog. Vi ser även Lygners 

Vårt arbete att tillsammans göra Halland till en ännu mer framgångsrik matregion fortsätter. Nu får vi återigen chansen att träffas under gemytliga former, bli inspirerade av intressanta talare, nätverka med branschkollegor och matinspiratörer. Denna gång hämtar vi inspiration från tre entreprenörer inom den ”blå” sektorn som skapat framgångsrika mervärden på lite olika sätt! Välkommen till Framsteget 2020 på Tiraholms Fisk i Unnaryd.

Dagens program

12.00-13.00 Lunch för de som önskar. Bokas i anmälningsformuläret längre ner här på sidan.

13.00-13.20 Kort rundvandring på Tiraholm och varm dryck utomhus.

13.20-13.35 Registrering.

13.35-13.45 Välkommen och presentation av dagen.

13.45-14.10 Tiraholms Fisk- 40 år av insjöfisk, mathantverk och turism.

Vicky Ekwall, som tillsammans med sin man och vuxna barn driver familjeföretaget vid Bolmens strand, delar med sig av utvecklingen av mervärden kring den lokala maten i fyra decennier i allmänhet och Tiraholms Fisks företagsresa i synnerhet.

14.10-14.40 Arctic Roe of Scandinavia – ”Rysk kaviar från Småland”.
Torbjörn Ranta är vd:n och entreprenören som efter 25 års affärs- verksamheter i Ryssland startat odling av Sibirisk Stör i ett nedlagt pappersbruk i Strömsnäsbruk.

14.40-15.10 Fiskonline.
Bengt Larsson- yrkesfiskare från Ronneby i Blekinge som tagit sitt småskaliga skärgårdsfiske till en ny nivå genom online-försäljning direkt till kund. Bengt förädlar också traditionella fiskarter på ett otraditionellt vis och använder arter som vi normalt sett inte hittar i fiskdisken.

15.10-15.40 Kaffe.

15.40-16.40 Livsmedelsprogram Halland.
Vad har hänt sedan Framsteget 2019 och hur jobbar vi vidare?

16.50-18.00 Kommunikation av #mathalland.
Det går bra för den halländska maten! Mycket spännande händer, både hos etablerade och nya företag. I denna interaktiva programpunkt kommer vi att arbeta med hur vi kan ta vara på och gemensamt förstärka kommunikationen av den halländska maten.

18.00-19.15 Mathantverksbuffé från Bolmen med omnejd.

Cirka 19.15 Tack för idag!

Dagens moderator Helena Kurki har lång erfarenhet av att jobba med utvecklingsfrågor, kommunikation och livsmedel. Helena har på olika sätt varit involverad i att stödja och guida utvecklingen av Livsmedelsprogrammet.

Samåk gärna till Unnaryd

Vi uppmuntrar till samåkning. Fyll gärna i ditt telefonnummer och vilken ort du utgår från när du anmäler dig. När anmälningstiden har gått ut kommer vi att mejla ut anmälningslistan till alla deltagare. Därefter finns det möjlighet för er som har lämnat ert telefonnummer att ta kontakt med varandra för att organisera samåkning.

Vägbeskrivning till Tiraholms fisk

FRÅN GÖTEBORG åker ni E6 söderut, tag av Falkenberg S mot Torup kör väg 26 mot Hyltebruk. I Hyltebruk följ skyltning mot Unnaryd. I samhället kör mot Bolmsö, efter ca 3 km, skyltat mot Fiskbutik och Tiraholm.

FRÅN ÖSTER och VÄSTER kör väg 25, tag av mot Lidhult och fortsätt genom Lidhult till Unnaryd. I samhället kör mot Bolmsö, efter ca 3 km, skyltat mot Fiskbutik och Tiraholm.

FRÅN GISLAVED och VÄRNAMO kör till Reftele, därefter österut ca 20 km sedan höger mot S Unnaryd. Skylt till Fiskbutik och Tiraholm efter 10 km.

GPS-KOORDINATER:
WGS 84 (lat, lon): N 56° 56.558’, E 13° 38.736’

VAR: Tiraholms fisk i Unnaryd

KOSTNAD: 250 kronor (inklusive moms). Fika och middag ingår. Vid förhinder går det bra att överlåta platsen till en kollega.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 30 jan 2020

Anmäl dig

Kontakt

Hans Bergsten

Näringslivsavdelningen Region Halland

Telefon 035-17 98 03