05 dec 2019 klocka 13.00 - 17.00

Utbildning i att starta livsmedelverksamhet

Bagare med vit bagarrock med en deg på bordet. 

Vill du veta mer om livsmedelsäkerhet och livsmedelslagstiftning eller vad du ska tänka på i utformningen och planeringen av din livsmedelslokal och vilka tillstånd som behövs? Länsstyrelsen erbjuder kurs för dig som tänker starta verksamhet där man hanterar livsmedel på den halländska landsbygden.

Kurserna riktar sig till företag med färre än 50 anställda på den halländska landsbygden och finansieras delvis med medel från landsbygdsprogrammet.

Kursen innehåller bland annat grundläggande information om livsmedelslagstiftningen, vilka tillstånd som behövs, vilken kontrollmyndighet som är aktuell och vad du bör tänka på i utformningen av din livsmedelslokal med tanke på flöden och val av olika material på väggar, golv och inredning. Kursen har allmän inriktning och vänder sig till alla olika typer av livsmedelshantering.

Tid och plats:

Kursen startar klockan 12.00 med lunch och presentation av naturum Getterön för den som vill. Ange detta i din anmälan.


Kursledare: Johanna Eriksson, rådgivare inom livsmedelssäkerhet och småskalig livsmedelsförädling, Länsstyrelsen Västra Götalands län

VAR: Naturum Getterön, Getterövägen 2A

KOSTNAD: 400 kronor exklusive moms inklusive fika. Innan kursen startar finns det möjlighet att köpa lunch till självkostnadspris på naturum. Uppge i din anmälan om du vill delta på lunchen.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 01 dec 2019

Anmäl dig

Läs om hur Länsstyrelsen hanterar personuppgifter: www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Kontakt