28 maj 2019 klocka 18.30 - 20.30

Ekologisk odling—effektivt och uthålligt

ax av korn

Välkommen på fältvandring tisdag den 28 maj klockan 18.30 hos Ragnarssons, Kärragärde i Tvååker. Denna kväll är det växtodlingen som står i fokus. 

Sommaren närmar sig med stormsteg och nu är det snart dags för fältvandring. Denna gång får vi besöka fälten på Ragnarssons Gård AB i Tvååker. Många känner till gårdens grisproduktion, men denna kväll är det växtodlingen som står i fokus. På gården odlas foderspannmål; korn, råg, vete och havre och åkerböna samt att det finns vallar till ensilageproduktion.

Vi tittar runt på grödorna och diskuterar frågor om växtföljd, växtnäring och ogräskontroll. Hur gör man för att lyckas med sin växtodling och öka både avkastningen och säkerheten i odlingen?

Medverkar gör Pauliina Jonsson och Ingrid Holmberg från Växa Sverige. Träffen riktar sig till dig som funderar på att börja med ekologiskt eller redan är igång, och du som odlar konventionellt men är nyfiken på ekologiska metoder.

Vi avslutar kvällen med att bjuda på kaffe vid Jungfru Marie naturstig i Apelhult. Jan-Olof Andersson berättar om platsen.

Välkommen!

Vägbeskrivning:

Ragnarssons, Kärragärde i Tvååker.

Karta och vägbeskrivning till gården i Google mapslänk till annan webbplats

Kontaktpersoner för information

Barbro Kindt 010-224 32 83

Pauliina Jonsson 010-471 03 32

Ingrid Holmberg 010-471 03 35

VAR: Hos Ragnarssons, Kärragärde i Tvååker

KOSTNAD: Ingen kostnad

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 26 maj 2019

Anmäl dig

Kontakt