Hand håller i mobiltelefon med vaccinationsbevis på skärmen. Oskarp bakgrund med folk i rörelse.

Nya pandemirestriktioner från och med 1 december

Den 1 december införs krav på vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare. Syftet är att minska risken för smittspridning. Enligt regeringens beslut ska de som anordnar en sammankomst ha en rutin för kontroll av vaccinationsbevis. Länsstyrelsen har i uppdrag att kontrollera att beslutet följs.

KALENDER

 • 01 dec 2021 Klocka som ikon 08.30 - 14.30
  Hur kan föräldraskapsstöd bidra till jämlikhet i hälsa? Den 1 december 2021 arrangeras årets nationella konferens om föräldraskapsstöd. Konferensen ska bidra till kunskapspåfyllning, inspiration och möjlighet till erfarenhetsutbyte för yrkesverksamma och b...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 02 dec 2021 Klocka som ikon För tider, se program
  Nationell samling 2021 - För delaktighet och jämlikhet Sveriges länsstyrelser och Myndigheten för delaktighet uppmärksammar Internationella funktionshinderdagen 2021 genom att för andra året i rad bjuda in till en nationell samling.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 06 dec 2021 Klocka som ikon 13.00 - 16.30
  Hur används utvecklingsmedel i Halland? Välkommen till Länsstyrelsens halvdagsseminarium om hur utvecklingsmedel använts i Hallands län under år 2019-2020.

  Anmäl dig här – senast 1 december

 • 06 dec 2021 Klocka som ikon 13.00 - 16.30

  Anmäl dig här – senast 1 december

Om oss

En vecka fri från våld

Nu pågår "En vecka fri från våld" vars syfte är att uppmärksamma samhällsproblemet som mäns våld mot kvinnor utgör. Ta del av intressanta föreläsningar, både digitalt och runt om i länet.

hundvalp ligger ner med tassarna intill huvudet och blicken rakt fram

Djur

Om djur far illa

Om du ser att djur far illa kan du anmäla detta till Länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post. Din anmälan tas emot av våra djurskyddshandläggare.

bild tagen från ovan på solpanelsparken solsidan

Klimatläget i Halland

Är du intresserad av klimatläget i Halland? Länsstyrelsen har tagit fram en kortfattad faktasamling som ger en aktuell bild över hur det ser ut just nu.

äng

Om oss

Djurhållare sökes

Vi söker djurhållare med får eller nötboskap för betesdrift under betessäsongen 2022 eller eventuellt 2023. I Svinamadsbäckens naturreservat, Laholms kommun.

En vuxen älg som springer över en åker

Djur

Årets älgjakt

Här hittar du information om årets jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till Länsstyrelsen.

Sumpafallen med träd i bakgrunden

Besöksmål

Besök ett naturreservat

På jakt efter en naturupplevelse? Besök ett av Hallands många natur- och kulturreservat.

NYHETER

 • Orange vädervarningssymbol.
  2021-12-01

  Orange vädervarning i Hallands län

  Idag, 1 december, är det en orange vädervarning över Halland. Varningen är för snöfall i kombination med vind. Uppemot 20-25 centimeter snö beräknas falla inom det närmaste dygnet.
 • 2021-12-01

  Ny ansökningsomgång för stöd till näringsidkare

  Regeringen har beslutat om en ny ansökningsomgång för omsättningsstöd för enskilda näringsidkare. Den nya ansökningsomgång...
 • 2021-12-01

  Smittskyddsåtgärder återinförs och länsstyrelserna kontrollerar efterlevnaden

  Från och med idag, den 1 december, ska den som anordnar en allmän sammankomst eller offentlig tillställning säkerställa at...
 • 2021-11-25

  Råd om brottsförebyggande åtgärder ger effekt

  Hallands kommuner lyssnar på länsstyrelsens råd när det gäller att bygga in trygghet och bygga bort brottslighet. Det visa...