Framsidan på årets guidprogram

Häng med ut i naturen

Årets broschyr med aktiviteter och guidningar i alla Hallands kommuner är här. Tillsammans med lokala aktörer anordnar vi flera aktiviteter i länets natur- och kulturreservat. Upptäck Hallands natur – häng med ut!

KALENDER

Närbild på en brun häst som tittar nyfiket in i kameran. 

Natur och landsbygd

Betesförmedling i Halland

Har du betesmark men saknar djur som betar? Eller behöver du mer betesmark till dina djur? Anmäl intresse och hitta kontakter för samarbeten via vår betesförmedling.

Bilden föreställer en sjukvårdare som lägger en sval handduk om nacken på en man.

Samhälle

Värmeböljor i Halland

Solen skiner och värmen är äntligen här. Men hur påverka värmeböljor oss och samhället? Den här sidan innehåller det mesta du behöver veta när temperaturen går upp.

hundvalp ligger ner med tassarna intill huvudet och blicken rakt fram

Djur

Om ett djur far illa

Om du ser att djur far illa kan du anmäla detta till Länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post. Din anmälan tas emot av våra djurskyddshandläggare.

NYHETER

 • 2024-06-13

  Valresultatet för Halland är nu klart

  Halland, vi har ett resultat. Länsstyrelsens slutliga räkning av EU-valet är nu klar. Det sista valdistriktet har rapporterats in till Valmyndigheten. – Räkningen och kontrollen av länets valsedlar har flutit på väldigt bra, säger Alexander Mårtensson, valsamordnare på Länsstyrelsen i Hallands län.
 • 2024-06-11

  Halland ingår i Europas största vattenvårdsprojekt

  Länsstyrelsen Skåne får stöd från EU till att dra i gång ett av Europas största vattenrestaureringsprojekt. Närmare 400 mi...
 • 2024-06-10

  Varje år saknas elever som inte återvänder till skolan efter loven

  Under loven ökar riskerna för barn och unga att bli utsatta för barnäktenskap, tvångsäktenskap och annat hedersrelaterat v...
 • 2024-06-06

  "Grattis på nationaldagen, Halland!"

  Idag är det Sveriges nationaldag. En dag fylld av symbolik och stolthet, en dag då vi reflekterar över vår historia och vå...

Landshövding

Anders Thornberg

Besöksadress

Slottsgatan 2

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss