Länsstyrelsen Gotland – Gotland

Läget i omvärlden

Efter Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget. Här hittar du länkar till relevant information.

KALENDER

 • 24 maj 2022 Klocka som ikon 10.00 - 14.00
  Fira nationalparkernas dag i Sveriges nästa nationalpark Vill du vara en del i skapandet av en ny nationalpark? Den 24 maj är det nationalparkernas dag och det firar vi med en vandring i den planerade nationalparken i området runt Bästeträsk. Tanken är att ...

  Anmäl dig här – senast 24 maj

 • 30 31 maj 2022 Klocka som ikon 10.00 - 11.30
  Webbinarium om digitala betalningar Välkommen att delta i en kostnadsfri utbildning om digitala betalningar. Under två webbsända tillfällen går vi igenom hur du betalar, tar emot betalningar och gör enklare bankärenden digitalt med mobi...

  Anmäl dig här – senast 26 maj

 • 01 jun 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Investera i barns hälsa och utveckling Välkommen till en webbsändning med information om föräldraskapsstöd som verktyg i det förebyggande arbetet mot kriminalitet, missbruk, våld, psykisk ohälsa och utanförskap.

  Anmäl dig här – senast 29 maj

 • 06 jun 2022 Klocka som ikon 19.30 - 21.00
  Nationaldagsfirande i residensets trädgård Landshövdingeparet bjuder in till nationaldagsfirande i residensets trädgård i Visby.

  Anmäl dig här – senast 31 maj

Natur och landsbygd

Nya fågelområden

Länsstyrelsen har fått i uppdrag att föreslå nya fågelområden till Natura 2000-nätverket. Ett förslag är klart och det går nu ut för synpunkter.

Om oss

Naturvårdsbränning planeras

Under maj planeras en naturvårdsbränning på Gotska Sandön, för naturens och brandsäkerhetens skull. Allmänheten kommer att informeras inför och i samband med bränningen.

Om oss

Covid-19

Här hittar du aktuell information om covid-19. Det är fortfarande viktigt att vi alla hjälps åt genom att vaccinera oss och visa hänsyn till våra medmänniskor.

Miljö och vatten

Håll utkik efter Gotland ställer om-aktiviteter!

2040 ska Gotland vara klimatneutralt och energisystemet baseras på förnybar energi. För att nå dit behöver vi bli fler som lär oss mer om energi- och klimatomställningen.

Svenska flaggan. Foto: mostphotos

Om oss

Nationaldagsfirande

Landshövding Anders Flanking bjuder in till nationaldagsfirande i residensets trädgård i Visby. Besökarna bjuds på högtidstal, musikunderhållning, kaffe och tårta. Anmälan krävs, först till kvarn!

Om oss

Gädda och abborre fredad

Nu leker gäddan och abborren, två viktiga arter för våra kustnära ekosystem. Under lekperioden, 1 mars till 31 maj, är arterna förbjudna att fiska i Gotlands kustvatten.

NYHETER

 • 2022-05-17

  Samlad lägesbild för Gotlands län

  Länsstyrelsen har i uppdrag från regeringen att redovisa en samlad lägesbild för länet med anledning av den ryska invasion...
 • 2022-05-17

  Gotska Sandöns första naturvårdsbränning är startad

  För första gången någonsin sker en naturvårdsbränning i Gotska Sandöns nationalpark. Ett 30 hektar stort område ska bränna...
 • 2022-05-16

  Länsstyrelsen föreslår nya Natura 2000-områden för fåglar

  Länsstyrelsen har på uppdrag av regeringen färdigställt ett förslag på nya Natura 2000-områden för fåglar i havet runt Got...