Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Flanking spred kunskap om totalförsvaret

Bilden visar en vy över en hamn på ön Bornholm. Uppe i bildens högra hörn finns en porträttbild på Gotlands landshövding Anders Flanking.

Anders Flanking gästade den säkerhetspolitiska konferensen på den danska ön Bornholm.

Gotlands arbete med att stärka totalförsvaret fortsätter att väcka intresse utanför länets gränser. I veckan var landshövding Anders Flanking gäst på en säkerhetspolitisk konferens på Bornholm.

De säkerhetspolitiska frågorna är av stort intresse på den danska ön Bornholm, med anledning av dess geografiska läge i Östersjön. Därför arrangerades under tisdagen en konferens med gäster som den förre utrikesministern Jeppe Kofod och förre Nato-ambassadören Michael Zilmers-Johns, vid sidan av Anders Flanking.

– Det är med viss stolthet som jag ser att våra grannar och vänner i Nato intresserar sig för hur vi jobbar på Gotland. Det är samtidigt av stort värde att vi ökar kontakterna mellan de nordiska länderna, säger Anders Flanking.

Bornholm delar på grund av sitt geografiska och strategiska läge i Östersjön flera förutsättningar med Gotland, och har visat stort intresse för en gästföreläsning från Anders Flanking.

Landshövdingen talade bland annat om Gotlands strategiska betydelse för Nato-alliansen och de senaste årens satsningar på en återuppbyggnad av totalförsvaret, men även om utmaningarna kring sådant som energiförsörjning och sjukvårdskapacitet liksom behovet av en reservhamn.

Bakom konferensen står bland andra organisationen Folk och säkerhet Bornholm, öns borgmästare och Tv2 Bornholm.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss