Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Välbesökt på Förintelsens minnesdag

Landshövdning Anders Flanking håller tal under Förintelsens minnesdag.

I lördags den 27 januari samlades omkring hundra personer och fyllde hörsalen på Almedalsbiblioteket, för att tillsammans hedra minnet av Förintelsens offer under Förintelsens minnesdag.

Landshövding Anders Flanking höll ett välkomsttal som följdes av en föreläsning om judarnas historia i Sverige, av Fil Dr Carl Henrik Carlsson från Uppsala Universitet. Under pausen ljöd tonerna av kletzmermusik i foajén, framförd av Kulturskolan Gotlands världsorkester. Författaren och illustratören Joanna Rubin Dranger berättade sedan i ett boksamtal om hur sökandet efter svar kring hennes judiska påbrå ledde fram till boken ”Ihågkom oss till liv”.

Som vanligt under Förintelsens minnesdag delades även Emerich Roth-stipendiet ut av Kerstin Blomberg. I år gick det till Marie Sterling, som är lärare på Solbergaskolan. Hennes engagemang och långsiktiga arbete med att sprida kunskap om Förintelsen och att väva in demokratiska värderingar i undervisningen framhölls. Minnesstunden avslutades med tal av regiondirektör Stefan Hollmark.

Kulturskolan Gotlands Världsorkester framför klezmermusik i foajén på Almedalsbiblioteket.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss