Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Inled julen med hållbart firande

Välkommen till ett kreativt och roligt evenemang för hela familjen! Grön jul är här för sjätte gången för att göra julen mer hållbar för klimat och plånbok. Vi gör egna julklappar och pynt, byter prylar och kläder och träffas på workshops runt om på ön. Dessutom kan du gå på mannekänguppvisning med second hand-kläder och få tips om energisparande och hållbar konsumtion.

Den 28 november till 3 december inleds den gotländska julen med inspiration till ett hållbart firande. Programmet för evenemanget Grön jul är fyllt med kostnadsfria aktiviteter i Visby, Roma, Klintehamn, Hemse och Burgsvik.

– Genom återbruk och användning av spill skapar vi nytt utan att tära på jordens resurser. Att byta bort något du själv inte längre behöver till något annat du vill ha är hållbart inte bara för klimatet utan även för din plånbok, säger Emelie Nilsson på länsstyrelsens enhet för naturskydd.

Grön jul startade som ett endagsevenemang på Gråbo i Visby 2018. Sedan dess har Grön jul vuxit till flera dagar och fler platser med aktiviteter runtom på Gotland.

Evenemanget samordnas av Länsstyrelsen i Gotlands län. Årets aktiviteter arrangeras av Region Gotland (biblioteken, Energicentrum, ungdomsgårdarna, Återvinningscentralen Visby), Röda Korset Gotland, Studieförbundet Vuxenskolan, RF-SISU Gotland, Naturum Gotland, Studiefrämjandet Gotland och Friluftsfrämjandet.

Hela programmet för Grön jul 2023

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss