Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tack till dig som hjälper till att stärka beredskapen på Gotland!

Fyra personer uppställda mot en grönskande bakgrund.

Rikard von Zweibergk, Region Gotland, Joakim Martell, Gotlandshem, Anna Klintbom, Starkare Gotland och Alf Söderman, Länsstyrelsen i Gotlands län, representerar arrangörerna bakom Beredskapsveckan 2023.

Beredskapsveckan 2023 är över, men arbetet med att stärka beredskapen på Gotland och i resten av Sverige fortsätter.

Varje år vecka 39 genomförs Beredskapsveckan, som är en nationell informationsinsats för att öka människors motståndskraft i händelse av kris och krig. Det har blivit dags att summera årets upplaga och vi kan konstatera att intresset för beredskapsfrågor är både stort och växande.

Tack till alla er som deltog i de många aktiviteter som arrangerades runt om på Gotland, och tack till alla er som redan använt foldern ”Hur förberedd är du vid en kris?” för att stärka den egna hemberedskapen.

Fyll i dina uppgifter i foldern, spara den på ett bra ställe och ta fram den emellanåt för att friska upp kunskaperna, kanske genom att göra några av övningarna. Varför inte göra detta till en årlig rutin för ditt hushåll under exempelvis Beredskapsveckan?

– Vi är mycket glada över intresset från allmänheten och nyhetsredaktionerna på Gotland, men har också fått signaler om att Beredskapsveckan i år fått sitt stora nationella genombrott. Det har genomförts en lång rad aktiviteter över hela landet, inlägg i sociala medier har delats i större omfattning än tidigare och genomslaget i övriga media har varit brett, säger Alf Söderman, försvarsdirektör vid Länsstyrelsen i Gotlands län.

Förberedda människor gör det lättare för Sverige som helhet att klara svåra situationer, eftersom vi alla är en del av Sveriges beredskap. Att ha en bra hemberedskap betyder att kunna klara sig utan samhällets hjälp i åtminstone en vecka, och om du är förberedd kan samhället fokusera på att hjälpa dem som har svårast att klara sig själva.

Foldern ”Hur förberedd är du vid en kris?” är fullspäckad med tips och övningar med din hemberedskap i fokus. Om du inte redan fått den i brevlådan finns den att hämta hos Region Gotland i Rådhuset, Visborgsallén 19 i Visby, eller på biblioteken. Den går också att ladda ner från Region Gotlands webbplats Länk till annan webbplats., där du hittar mer information om hemberedskap och om Sveriges beredskap.

Än en gång, tack!

Region Gotland, Gotlandshem, Starkare Gotland, Länsstyrelsen i Gotlands län


Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss