Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nato fick lära sig mer om Gotlands totalförsvar

Återuppbyggnaden av totalförsvaret på Gotland fortsätter att väcka intresse. I början av året gästade landshövding Anders Flanking och förre P 18-chefen Mattias Ardin konferensen Folk och försvar i Sälen. I förra veckan var det dags för Natos högkvarter i Bryssel.

I december 2017 gav regeringen i uppdrag till Länsstyrelsen i Gotlands län och Försvarsmakten på Gotland att leda utvecklingen av totalförsvaret på Gotland. Arbetet skulle till en del samtidigt tjäna som en förebild för andra delar av landet.

Arbetet har under åren rönt stor uppmärksamhet, och representanter från Gotland har vid många tillfällen berättat om satsningen på seminarier, konferenser och i media.

Även Nato är intresserad av det som görs på Gotland, och i fredags var landshövding Anders Flanking, Länsstyrelsen i Gotlands län, samt brigadgeneral Mattias Ardin, före detta regementschef vid P 18, inbjudna till Natos högkvarter i Bryssel.

- Vi talade och svarade på frågor om totalförsvarets uppbyggnad på Gotland inför 32 nationer, inklusive Sverige, i Natos resilience committee, säger Anders Flanking.

Natos resilience committee, RC, arbetar med krisberedskap och totalförsvar. RC ansvarar för Natos strategiska inriktning, planering och samordning av åtgärder kopplade till organisationens och medlemsländernas uthållighet.


Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss