Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Så sammanfattar landshövdingen årets Almedalsvecka

Ett foto av två män som tittar på varandra samtidigt som det går på en gata mot kameran.

Under veckan fick landshövding Anders Flanking äran att visa upp Visby för Storbritanniens utrikesminister James Cleverly. Foto: UK Government

Almedalsveckan 2023 blev en succé. Så sammanfattar landshövding Anders Flanking årets upplaga av Almedalsveckan.

– Årets Almedalsvecka blev precis så bra som man kunde hoppas på. Trevlig atmosfär med många spännande möten och många intressanta föreläsningar. Min känsla är att formatet på årets vecka blev en riktig succé, säger Anders Flanking.

Landshövdingen har precis som många andra haft bråda dagar. Veckan inleddes med att Anders Flanking invigningstalade på Almedalsscenen, därefter har dagarna fyllts med viktiga möten och seminarier. Landshövdingen har deltagit i ett flertal panelsamtal om bland annat totalförsvaret och energifrågan, men även hunnit med ett möte med talmannen, arrangerat en ambassadörsmiddag, träffat ministrar och andra landshövdingar för samtal om viktiga framtidsfrågor. I onsdags hade landshövdingen även glädjen att få ta emot och visa Storbritanniens utrikesminister James Cleverly Visby och berätta om Gotland.

– Det har varit långa och givande dagar och jag är säker på att vi under veckan nätverkat och knutit kontakter i frågor som kommer att gynna Gotlands utveckling framöver. Personligen ser jag redan fram emot nästa års Almedalsvecka, avslutar Anders Flanking.

Landshövdingens vecka i bilder

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss