Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Fyra tillfälliga toaletter vid
Blå lagunen i sommar

Montagebild. Till vänster fyra bajamajaliknande toaletter i naturmiljö. Den ena tillgänglighetsanpassad. Till höger en vybild över ett vattenfyllt kalkbrott.

Under vecka 20 placerades 4 provisoriska toaletter ut vid blå lagunen i Bästeträsk naturreservat i Fleringe. Foto: Daniel Heilborn / Mostphotos.

För att tillgodose toalettbehovet vid Blå lagunen ställs fyra flyttbara toaletter, varav en tillgänglighetsanpassad dit.

Blå lagunen, som ligger i Bästeträsk naturreservat i Fleringe socken på norra Gotland, har tidigare haft två fasta toalettbyggnader. En i anslutning till parkeringen och en i östra änden av kalkbrottet. Dessvärre brann toaletten närmast parkeringen upp under valborgshelgen, och därför behövs nu fler toaletter till den populära badplatsen inför sommaren.

Vi har beställt tre vanliga och en tillgänglighetsanpassad toalett som är flyttbara men kan tömmas med sugbil. Toaletterna är större än vanliga bajamajor och har även tvättställ för handtvätt med vatten. Det ger oss en lösning som vi bedömer ha minst samma kapacitet som tidigare, säger Olle Karlsson, enhetschef vid naturvårdsenheten.

De provisoriska toaletterna placerades ut under tisdagen tillsammans med informationslappar om branden och de nya toaletterna.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss