Risk för gräsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Olle Karlsson är ny enhetschef för naturvårdsenheten

En man i grå tröja framför en växt inomhus. Mannen har kort hår och kortare skägg.

Olof "Olle" Karlsson är ny enhetschef för naturvårdsenheten och tar över efter Petter Rimfors som varit tf enhetschef i drygt ett års tid.

Olle Karlsson tillträdde som enhetschef för naturvårdsenheten den 17 april efter att ha varit chef för Eldrimner vid Länsstyrelsen i Jämtlands län. Vi passade på att ställa några frågor till honom, för att lära känna honom lite bättre.

Vad var det som lockade med jobbet hos länsstyrelsen i Gotlands län?

– Att få möjlighet att jobba med Naturvårdsfrågor på en plats som Gotland var väldigt lockande. Dessutom är länsstyrelsen med sitt breda uppdrag en intressant arbetsplats. Att få möta kollegor med andra kompetenser och erfarenheter än mina egna gör jobbet både roligt och lärorikt. Att länsstyrelsen är en intressant arbetsplats visste jag från min förra tjänst på Länsstyrelsen i Jämtlands län.

Vilka förväntningar har du på ditt nya jobb?

Det är svårt att ha tydliga förväntningar på en tjänst innan man börjat ordentligt, men det känns roligt att komma tillbaka till biologi och naturvård. Jag har tidigare jobbat mycket inom forskning och där är det många gånger väldigt långa ledtider, så jag hoppas att delar av arbetet kommer att vara mer hands on än tidigare. Det är också intressant att som chef lära känna en ny arbetsgrupp och att få nya chefskollegor.

Är det något särskilt som du ser fram emot att få jobba med?

Det är många delar av det här området som är intressanta. Jag har utöver naturen ett intresse för lantbruksfrågor, vi födde upp lamm (Gotlandsfår). ankor och höns på hobby nivå i många år och tycker det är spännande med kopplingen kulturlandskap, landsbygdsutveckling och naturvård. Många hotade arter finns ju i kulturlandskapet. Och så är det såklart lockande att jobba med en så unik plats som till exempel Gotska Sandön.

På fritiden, är det någon naturtyp som du gillar extra mycket att vara i?

Jag är i det stora hela en allätare, men ända sedan jag var liten har jag tyckt att gränslandet mellan hav och strand är extra intressant. Att gå på havsstranden och se vad som spolats upp är fortfarande en favorit eller att snorkla och se vad som finns i tångbältet. Jag var mycket på Gotland som barn, hav och stränder har alltid fascinerat mig. Utöver det är fjällen något jag tycker mycket om, men de flyttar jag ju nu ifrån.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss