Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen använde fel avtal för löneförmåner

Länsstyrelsens huvudbyggnad på Visborgsområdet.

Länsstyrelsen har använt fel avtal för att reglera länsrådets förmåner, vilket lett till att länsrådet tillämpat sina förmåner på felaktiga grunder.

– Det som har inträffat är tråkigt och djupt beklagligt och har omedelbart rättats till, säger Anneli Bergholm Söder.

Anneli Bergholm Söders förmåner regleras i hennes anställningsavtal med staten. I anställningsavtalet framgår det att Anneli har rätt till fyra fria hemresor per månad, tjänstebil samt ersättning för logikostnader i Visby.

Utöver anställningsavtalet har länsstyrelsens centrala lönekontor i Växjö gjort bedömningen att även det statliga villkorsavtalet ska tillämpas för länsrådets hemresor. Men det har nu visat sig vara en felaktig bedömning. I korthet kan man säga att det statliga villkorsavtalet innebär att Anneli Bergholm Söder skulle haft rätt att låta sin make nyttja fria resor till Visby de helger då hon inte reser till maken - vilket nu visat sig vara felaktigt.

Totalt under Annelis anställningstid handlar det om ett 20-tal resor till ett värde av cirka 50 000 kronor, pengar som Anneli nu har betalat tillbaka.

– Så snart vi blev varse att avtalet inte gäller mig så har jag rättat till det inträffade och betalat tillbaka pengarna för min mans resor, säger länsråd Anneli Bergholm Söder.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss