Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tips och råd för dig med hund eller katt – nya regler för i år

En hund och en kattunge tittar på varanda liggandes i gräset. Infällt framför bild är en trycksaks framsida med titeln "Att ha hund eller katt".

En reviderad version av foldern "Att ha hund eller katt" har nu tagits fram med flera justeringar, bland annat gällande de nya lagar som gäller sedan årsskiftet. Foto: Mostphotos

Funderar du på att skaffa hund eller katt? Eller har du redan en fyrfoting där hemma men vill ha tips och råd i vad du behöver tänka på?
Då är foldern "Att ha hund eller katt" något för dig.

Hundar och katter har en speciell plats i många människors hjärtan. Som djurägare tar du på dig ett stort ansvar under hela djurets liv, både mot djuret och mot omgivningen. Du är även skyldig att ta reda på vilka lagar som gäller för dig och ditt husdjur.

Sedan 2011 arbetar länsstyrelsen tillsammans med flera andra aktörer på Gotland för att informera om vad man ska tänka på och vilka lagar och regler som gäller för hund och katt. Nu har fjärde upplagan informationsfoldern "Att ha hund eller katt" kommit ut, och för året finns även några nya lagar att hålla reda på. I foldern kan du bland annat läsa om märkning och registering av ditt husdjur, hur varmt det blir i en bil när solen ligger på, hur ofta ditt djur behöver tillsyn eller få vara utomhus och hur stor din hundbox måste vara om du har flera hundar samtidigt.

Foldern finns att hämta hos länsstyrelsen eller hos någon av våra samarbetspartners. Den finns också nedladdninsbar som PDF länken här nedan.

Här kan du ladda ner 2023 års upplaga av foldern "Att ha hund eller katt". Pdf, 5.8 MB, öppnas i nytt fönster.

 

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss