Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

I kväll äter de middag med Kungen

Vid årets Sverigemiddag representeras Gotland av Sofia Hoas, Jane Lindell Ljunggren och Birgitta du Rietz med respektive.

Vid årets Sverigemiddag representeras Gotland av Sofia Hoas, Jane Lindell Ljunggren och Birgitta du Rietz med respektive.

Sofia Hoas, Jane Lindell Ljunggren och Birgitta du Rietz representerar Gotland vid årets upplaga av Sverigemiddagen som arrangeras på slottet i kväll.

När vi når Birgitta du Rietz på telefon så är hon på shoppingjakt inför kvällen.

– Jag måste hitta en långklänning, men det är inte det lättaste. Jag har tagit hjälp av en väninna som har koll på Stockholmsbutikerna så nu gäller det att hitta något snyggt – vi har några timmar på oss.

Hur känns det inför kvällen?

– Det ska bli jättekul. Vi är ett bra gäng från Gotland och vi kommer att hålla ihop under kvällen, det ska bli så roligt att få äta middag på slottet.

Är du nervös?

– Nej, det ligger inte för mig att bli nervös. Vi var hemma hos landshövdingen tidigare i veckan och fikade och då berättade Anders Flanking om hur allt går till. Jag känner att vi är i trygga händer.

Sedan 2013 arrangerar kungafamiljen Sverigemiddagen för att uppmärksamma personer som har gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt. På middagen deltar representanter från kultur, näringsliv, utbildning, idrott och föreningsliv från alla Sveriges län samt landshövdingar.

Det är landshövdingen i varje län som skickar in förslag på personer att bjuda in till Sverigemiddagen. Sedan väljer Kungen ut vilka som ska bjudas in.

– Sverigemiddagen är ett bra sätt att lyfta fram personer som gör viktiga insatser i vårt samhälle, säger landshövding Anders Flanking.

Till årets middag kommer Sofia Hoas, föreningen Svenskbyborna, Jane Lindell Ljunggren, Hattstugan samt entreprenören och landsbygdsutvecklaren Birgitta du Rietz att delta tillsammans med sina respektive.

Årets Sverigemiddag är startskottet för det så kallade jubileumsåret 2023. Under året firas Kungens 50 år på tronen samt 500-årsminnet av valet av Gustav Vasa till Sveriges kung. Kungaparet kommer bland annat att besöka samtliga residensstäder i Sverige.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss