Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Saffranspannkaka lockade stora och små till residenset

Mor och dotter framför brasan på residenset.

Julstämningen var på topp när landshövding Anders Flanking och Åsa Wackelin Flanking tog emot fikasugna gotlänningar i ett adventspyntat residens.

Närmare 250 personer från hela ön tog tillfället i akt att besöka landshövdingeparet och njuta av gotländsk saffranspannkaka och kaffe framför den sprakande brasan.

En av de lite yngre besökarna var Maj, 3 år, som kom i sällskap med sin mamma och en leksakstomte.

Besökare på residenset.

Bland den något mognare publiken hittade vi Anita Ljutell från Tofta.

– Det här var en trevlig tillställning. Jag uppskattar verkligen att vi vanliga gotlänningar blir inbjudna till landshövdingen.

Besökare på residenset.

Vid ett av kaffeborden satt en liten delegation från Slite.

– Det här var ett trevligt och demokratiserande initiativ. Min känsla är att den här sortens tillställningar, där människor från olika delar av samhället möts, överbygger gränser på ett positivt vis, sade Rosita Fellman från Slite. Rosita berättar att hon och hennes väninna haft förmånen att besöka residenset vid ett tidigare tillfälle.

– Jo, vi var faktiskt på besök redan under Lillemor Arvidssons tid.

Anders Flanking och Åsa Wackelin Flanking.

Landshövdingen själv var mycket nöjd med dagen.

– Det känns fint att få sprida lite värme och samhörighet så här i adventstid. Och så är det alltid väldigt roligt att träffa en massa trevliga gotlänningar.

Och på frågan om det blir något adventskaffe även nästa år, kommer svaret lika snabbt som självklart.

– Det här är en tradition som jag vill hålla fast vid så länge jag är landshövding, det hör liksom julen till, säger Anders Flanking.

Kontakt