Aktuella varningsmeddelanden i Gotlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Grön jul vill inspirera till hållbart firande

Det startade som ett endagsevenemang på Gråbo i Visby 2018. Sedan dess har Grön jul vuxit och arrangeras i år under fem dagar i lika många orter runtom på Gotland.

För femte året i rad inleds den gotländska julen med inspiration till hållbart firande under Grön jul. Den 22-26 november bjuder Länsstyrelsen i Gotlands län, Röda Korset Gotland, RF-SISU Gotland, Region Gotland (Ungdomsgårdarna, Återvinningscentralen Visby, Biblioteken), Studieförbundet Vuxenskolan och Studiefrämjandet Gotland in till ett digert program för både vuxna och ungdomar.

– Med Grön jul vill vi inspirera till ett mer hållbart julfirande och visa att det går att njuta av allt som hör julen till utan att tära på jordens resurser, säger Emelie Nilsson på länsstyrelsens enhet för naturskydd.

Kläd- och prylbytardagar, julpyssel, hållbar styling, svinnsmarta godsaker, föreläsningar och workshops ryms i programmet, som i år gör nedslag i Visby, Hemse, Klintehamn, Slite och Fårösund.

Hela programmet för Grön jul 2022

Kontakt