Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tyck till om grundläggande betaltjänster

En person stoppar in sitt bankkort i en uttagsautomat.

Länsstyrelsen bevakar tillgången till de grundläggande betaltjänsterna i länet. Varje år tar länsstyrelserna fram en rapport om grundläggande betaltjänster som presenteras för regeringen. Inför framtagandet av årets rapport har du chans att berätta om hur du upplever tillgången till betaltjänster på Gotland.

Har det blivit svårare att betala med kontanter? Upplever du att butiker och föreningar inte tar emot kontanter längre? Har dina rutiner ändrats efter pandemin?

Nu har du chansen att berätta om hur du upplever tillgången till betaltjänster i länet genom att fylla i en digital enkät. Enkäten är anonym och riktar sig både till privatpersoner, företag, föreningar och offentlig sektor. Dina svar är viktiga för att vi ska få en uppfattning om hur du upplever de grundläggande betaltjänsterna på din ort.

Grundläggande betaltjänster är:

  • kontantuttag (ta ut kontanter i automat eller över disk)
  • betalningsförmedling (betala räkningar)
  • dagskassehantering (företag och föreningar ska kunna sätta in sin dagskassa)

Enkäten tar bara några minuter att fylla i. Vi behöver dina svar senast den 18 september. Vid frågor är du välkommen att kontakta Ylva Tevell, tel. 010-223 94 06 eller e-post ylva.tevell@lansstyrelsen.se.

Enkät om grundläggande betaltjänster Länk till annan webbplats.

Kontakt