Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Bjuder in till nationaldagsfirande

Svenska flaggan. Foto: mostphotos

Landshövdingeparet bjuder in alla gotlänningar till att fira nationaldagen i residensets trädgård.

– Nationaldagen och den svenska flaggan representerar det kanske finaste vi har, våra grundläggande värden som demokrati och rättvisa, yttrande- och tryckfrihet, fred och frihet. Med tanke på det oroliga omvärldsläget känns det i år extra viktigt att vi får möjlighet att träffas och fira tillsammans, säger Anders Flanking, landshövding på Gotland.

Under de senaste åren har pandemin gjort att vi endast kunnat fira nationaldagen digitalt. I år lanserar därför Anders Flanking en ny tradition och bjuder in alla gotlänningar till residensets trädgård.

– Besökarna kommer att bjudas på ett högtidligt firande med högtidstal, musikunderhållning, kaffe och tårta. Min förhoppning är att vi ska få en fin sommarkväll tillsammans, säger Anders Flanking.

Programmet startar den 6 juni klockan 19.30 och avslutas med tapto klockan 21.00.

Anmälan sker via ett formulär på länsstyrelsens webbplats eller genom att besöka länsstyrelsens reception på Visborg, Visborgsallén 4.

Möjligheten att anmäla sig öppnar tisdagen 10 maj. Antalet deltagare begränsas till 200 personer och det är först till kvarn som gäller.

Anmäl dig till landshövdingens nationaldagsfirande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Kontakt