Risk för vattenbrist i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Civilminister Ida Karkiainen på Gotlandsbesök

Ett kollage av två bilder. På den ena sitter en kvinna (civilministern) vid ett bord och för anteckningar medan en annan kvinna ger en presentation av länsstyrelsens arbete med energiomställning. På den andra bilden står en kvinna (civilministern) tillsammans med en man (landshövdingen) framför en dator.

Länsstyrelsen har idag haft civilminister Ida Karkiainen (S) på besök. Utvecklingssatsningen inom totalförsvaret, hur omvärldsläget påverkar länet och länsstyrelsens arbete med den gröna energiomställningen är några av de frågor som ministern fått information om under dagen.

Ida Karkiainen tillträdde som civilminister under förra året. Då det var hennes första besök hos länsstyrelsen passade hon också på att bjuda in alla medarbetare till en digital träff.

– Med anledning av omvärldsläget känns det viktigt att besöka Gotland och få höra hur ni arbetar med totalförsvaret. Vi har gått från en kris till en annan. Pandemin lärde oss mycket, och de erfarenheterna bör vi nu ta med oss in i det kommande arbetet, sa civilminister Ida Karkiainen.

Kontakt

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss