• Koka vattnet – förorenat dricksvatten inom Visby vattenledningsområde

    Det kommunala dricksvattnet i Visby, Vibble, Västerhejde, Själsö, Brissund, Väskinde, Tofta, Västergarn och Eskelhem är förorenat av bakterien Clostridium. Region Gotland uppmanar alla med kommunalt dricksvatten i området att koka allt vatten innan man dricker det eller använder det till matlagning. Senaste nytt om händelseutvecklingen hittar du på www.gotland.se/kokavattnet

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Programserie om Gotlands historia, natur och folktro

Ett tv-team spelar in en man som demonstrerar något i naturum Gotlands utställningslokal i Vamlingbo.

Foto: Laila Asterhag

I höstas var Sveriges Utbildningsradio (UR) på naturum Gotland för att spela in en serie miniföreläsningar om Gotlands historia, natur och folktro. Nu finns serien att se på UR Play.

I de nio gotländska avsnitten i serien UR Samtiden får vi bland annat lära oss om hur det gick till när Gotland bildades, om inlandsisens påverkan på Gotland och om det gotländska växtriket. Särskild uppmärksamhet riktas också mot sillgrisslan, havsörnen och halsbandsflugsnapparen, och mot bjäran, maran, di sma undar jordi och andra övernaturliga väsen från den gotländska folktron.

Programmen spelades in på naturum Gotland den 6 september 2021. De kommer framöver även att visas på SVT, och finns redan nu att se på UR Play.

UR Samtiden från naturum Gotland på UR Play Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss