• Koka vattnet – förorenat dricksvatten inom Visby vattenledningsområde

    Det kommunala dricksvattnet i Visby, Vibble, Västerhejde, Själsö, Brissund, Väskinde, Tofta, Västergarn och Eskelhem är förorenat av bakterien Clostridium. Region Gotland uppmanar alla med kommunalt dricksvatten i området att koka allt vatten innan man dricker det eller använder det till matlagning. Senaste nytt om händelseutvecklingen hittar du på www.gotland.se/kokavattnet

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Internationella brottsofferdagen uppmärksammas

Den 22 februari varje år infaller den internationella brottsofferdagen. Dagen instiftades med syfte att uppmärksamma brottsutsattas situation och vikten av att de kan få stöd av samhället.

Länsstyrelsen har i uppdrag att arbeta brottsförebyggande och trygghetsskapande i länet i samverkan med andra aktörer och verksamheter. Brottsligheten försämrar inte bara tryggheten och livskvaliteten för människor, den får också stora ekonomiska konsekvenser för lokala företagare. Att arbeta för minskad brottslighet och ökad trygghet i samverkan är av stor vikt för att minska antalet brottsoffer, säger Anna Dahlström och Linnéa Gahm, brottsförebyggande samordnare, Länsstyrelsen i Gotlands län. 

På Gotland kommer Brottsofferjouren uppmärksamma dagen genom att hålla öppet hus på Träffpunkt Gråbo (Gråbo Torg 15, Visby) klockan 14.00-16.00. Dit är alla välkomna som vill veta mer om deras verksamhet eller som bara vill delta i uppmärksammandet av denna viktiga dag.

Om du eller någon du känner blivit utsatt för ett brott kan ni kontakta Brottsofferjouren för stöd.
Telefon: 0498-655800
E-post: gotland@stockholm-gotland.boj.se
Webbplats: brottsofferjouren.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss