• Räddningstjänsten avråder från eldning

    Med anledning av stigande temperaturer under midsommarhelgen så avråder räddningstjänsten från eldning från och med idag den 23 juni. Beslutet om "eldning avrådes" gäller tillsvidare

Aktuella varningsmeddelanden i Gotlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Stort intresse från utländska medier

Anders Flanking intervjuas av SVT

Landshövding Anders Flanking intervjuas av SVT.

Under veckan har telefonerna gått varma med anledning av försvarets beredskapsanpassning.

– Intresset från utländska medier har varit stort och vi har haft påringning från exempelvis franska Le Monde, NRK, Danmarks Radio och tyska Bild, berättar Thomas Zielinski, kommunikationschef.

Med anledning av händelseutvecklingen har ett stort antal nationella och internationella redaktioner valt att skicka reporterteam till Gotland och landshövding Anders Flanking har fått genomföra ett flertal intervjuer med olika mediebolag. Frågorna har handlat om länsstyrelsens roll i beredskapsanpassningen samt satsningen på totalförsvaret.

Barnperspektiv

Lilla Aktuellt belyste frågan ur ett barnperspektiv – ett inslag som vi kan tipsa alla föräldrar om då beredskapshöjningen kan väcka frågor och funderingar hos våra barn.

Lilla aktuellts reportage om beredskapsanpassningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt