Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tackar alla gotlänningar som vaccinerat sig

En bild av några ungdomar som sitter i en soffa, med en äldre herre som leker med ett spädbarn på golvet. På bilden står budskapet: Tack för att du vaccinerar dig. Tillsammans tar vi ansvar för Gotland.

Under förra veckan lanserade länsstyrelsen en vaccinationskampanj tillsammans med Region Gotland, Visby centrum och Gotlands förenade besöksnäring. Syftet med kampanjen är att hylla det stora antalet gotlänningar som valt att vaccinera sig.

Det står klart att vaccination är det mest effektiva sättet att minska smittspridning av covid-19. Enligt Region Gotlands senaste veckorapport har majoriteten av alla gotlänningar fått minst en dos covidvaccin.

– Med kampanjen vill vi tacka alla gotlänningar som vaccinerat sig. Tillsammans tar vi ansvar för oss själva, för varandra och för Gotland, säger Thomas Zielinski, kommunikationschef vid länsstyrelsen.

Under de kommande veckorna kommer kampanjen att synas i tidningsannonser, på busskurer, ombord på färjorna och i sociala medier.

Idén till kampanjen uppstod under ett av alla samverkansmöten som länsstyrelsen arrangerar.

– Sedan pandemin startade har vi samarbetat med Polisen, Region Gotland, Visby centrum, Gotlands förenade besöksnäring och Destination Gotland i frågor som rör kommunikation. Samarbetet mellan myndigheter och näringsliv har varit viktig del i pandemihanteringen, säger Thomas Zielinski.

En hög vilja att göra rätt

Länsstyrelsen har ett tillsynsansvar för att se till så att pandemilagen efterföljs. Sedan våren 2021 har ett flertal tillsynskontroller gjorts inom olika verksamheter på Gotland, och överlag finns väldigt få brister.

- Verksamheternas arbete för att minska smittspridningen, kombinerat med invånarnas höga vaccinationsvilja är en framgångsfaktor. Vi kan vara stolta över de som bor och verkar här. Tillsammans tar vi ansvar, säger Thomas Zielinski.

Kontakt