• Räddningstjänsten avråder från eldning

    Med anledning av stigande temperaturer under midsommarhelgen så avråder räddningstjänsten från eldning från och med idag den 23 juni. Beslutet om "eldning avrådes" gäller tillsvidare

Aktuella varningsmeddelanden i Gotlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Utbildning för behörighet att hantera växtskyddsmedel

Bild på ett grönt odlingsfält.

Vill du hantera växtskyddsmedel i din produktion? Eller har du redan en behörighet som snart går ut? I början på år 2022 anordnar länsstyrelsen grund- och vidareutbildning för behörighet att använda växtskydd.

I februari 2022 anordnar länsstyrelsen en fyra dagars grundutbildning för dig som önskar få behörighet att hantera växtskyddsmedel. Kursdagar blir den 4, 7, 9 och 10 februari, klockan 8.30-16.00 alla dagar.

Kursen riktar sig främst till konventionella lantbrukare men även ekoproducenter kan behöva ha behörighet.

– Anmälan är öppen fram till den 19 december. Efter att man anmält sig kommer vi att skicka ut mer information om kursens upplägg, berättar Ilse Hallgren, rådgivare på Länsstyrelsen i Gotlands län.

Anmälan till grundutbildningen med start den 4 februari 2022

Har du redan en behörighet som snart går ut?

När det gäller vidareutbildning för fortsatt behörighet efter år 2022/2023 kommer det ges möjlighet att välja datum i januari eller februari. Material och information skickas ut till de som anmält sig.

– På grund av att väldigt många behöver förnya sin behörighet i år, samtidigt som pandemin ännu pågår, har vi haft svårt att bestämma upplägg för alla kurserna. Men nu kan vi äntligen ge besked. Vi planerar hemuppgifter i kombination med kortare kursdagar, säger Ilse Hallgren.

Vidareutbildningen kommer att hållas vid fem tillfällen i början av 2022, den 19, 26 och 27 januari samt den 15 och 17 februari, klockan 8.30-12.00.

– För vidareutbildning har vi redan alla anmälningar. Nu är det viktigt att alla går in och anmäler sig på den dag de önskar delta på utbildningen, säger Ilse Hallgren.

Kontakt