Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Utbildning för behörighet att hantera växtskyddsmedel

Bild på ett grönt odlingsfält.

Vill du hantera växtskyddsmedel i din produktion? Eller har du redan en behörighet som snart går ut? I början på år 2022 anordnar länsstyrelsen grund- och vidareutbildning för behörighet att använda växtskydd.

I februari 2022 anordnar länsstyrelsen en fyra dagars grundutbildning för dig som önskar få behörighet att hantera växtskyddsmedel. Kursdagar blir den 4, 7, 9 och 10 februari, klockan 8.30-16.00 alla dagar.

Kursen riktar sig främst till konventionella lantbrukare men även ekoproducenter kan behöva ha behörighet.

– Anmälan är öppen fram till den 19 december. Efter att man anmält sig kommer vi att skicka ut mer information om kursens upplägg, berättar Ilse Hallgren, rådgivare på Länsstyrelsen i Gotlands län.

Har du redan en behörighet som snart går ut?

När det gäller vidareutbildning för fortsatt behörighet efter år 2022/2023 kommer det ges möjlighet att välja datum i januari eller februari. Material och information skickas ut till de som anmält sig.

– På grund av att väldigt många behöver förnya sin behörighet i år, samtidigt som pandemin ännu pågår, har vi haft svårt att bestämma upplägg för alla kurserna. Men nu kan vi äntligen ge besked. Vi planerar hemuppgifter i kombination med kortare kursdagar, säger Ilse Hallgren.

Vidareutbildningen kommer att hållas vid fem tillfällen i början av 2022, den 19, 26 och 27 januari samt den 15 och 17 februari, klockan 8.30-12.00.

– För vidareutbildning har vi redan alla anmälningar. Nu är det viktigt att alla går in och anmäler sig på den dag de önskar delta på utbildningen, säger Ilse Hallgren.

Kontakt