Risk för vattenbrist i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

En kväll för att hylla Gotlands eldsjälar

En scen med fem personer som sitter och pratar.

De tidigare årens eldsjälar var på på plats för att berätta om sitt engagemang. Från höger: Anna Hansson, Malena Bendelin, Yvonne Winarve, Allan Båtelsson, Sanna Palomaa och Anders Ahlin.

Under tisdagskvällen genomfördes årets sista Studio 92. Denna gång var det länsstyrelsens landsbygdsdirektör Sanna Palomaa och Swedbanks Anders Ahlin som stod för agendan, som var fylld av intressanta samtal, dans och musik.

Folkets hus i Kappelshamn har stått tomt under pandemin, men under tisdagskvällen var det fullt av liv och ljus när årets sista Studio 92 gick av stapeln.

– Kvällens tema var eldsjälar. Eldsjälar är personer som inspirerar alla oss andra att kliva ner från läktaren. Vi måste hjälpas åt att driva det här samhället, och i det arbetet är eldsjälar viktiga, säger Sanna Palomaa.

Bland det 40-tal personer som befann sig i Folkets hus fanns alla tidigare års eldsjälar som fick berätta om sitt engagemang och hur de ser på framtiden. Det bjöds även på skönsång av Kappelshamns PRO-kör och en dansuppvisning med DBF, demokrati för barns framtid.

Fyra dansare i en bakåtlutad rörelse.

Kvällen bjöd på dansuppvisning från DBF, demokrati för barns framtid.

På en balkong syns en kör sjungandes. Nedanför sitter publik som tittar uppåt.

PRO-kören i Kappelshamn bjöd på sång.

En av kvällens höjdpunkter var avslöjandet av de nominerade till årets eldsjälspris 2021. De tre kandidater som presenterades var Ninni Kolmodin som engagerar sig inom LRF, Jan-Erik Pott som bidrar till utveckling i Slite, och David Ruthström, en mångsysslare från Fårö. Som en överraskning befann sig också David Ruthström på plats och välkomnades upp på scenen för att berätta om sitt engagemang. Han berättade att det kommer naturligt för honom att engagera sig där han tycker att det behövs.

– Det är lite hur jag är som person. Jag hittar fickor som behöver fyllas i samhället och om inte jag, vem? Någon måste göra det, säger David Ruthström.

På scenen tillsammans med David fanns också landshövding Anders Flanking som uttryckte sin beundran för öns eldsjälar.

– Vi har en stor landsbygd på Gotland, men även betydande tätorter. När jag har varit runt i öns socknar har jag fått äran att träffa en del av alla eldsjälar som finns. Det är så roligt att Gotland verkligen sprudlar av liv, oavsett var på ön du är. Det tror jag inspirerar alla som kommer hit.

En kamera syn i förgrunden. I bakgrunden syns en scen med fyra personer som samtalar.

Landshövding Anders Flanking tillsammans med David Ruthström, Sanna Palomaa och Anders Ahlin.

 Kvällen avslutades med det glädjande beskedet att 92 möjligheter är tillbaka igen den 18 januari 2022 i Visbys kongresshall.

– Temat då kommer vara ”Ditt val för Gotland”, och det har två perspektiv. För det första är det valår, för det andra handlar det om vilka val vi gör i vår vardag för att utveckla Gotland och den plats vi bor på. Det är också då vi ska utse ”Årets eldsjäl 2021”, berättar Roger Hammarström, direktör på Tillväxt Gotland.

En grupp människor på en scen som tittar åt olika håll.

Styrgruppen för 92 Möjligheter berättade om kommande evenemang den 18 januari 2022.

Om 92 möjligheter

92 möjligheter är ett årligt evenemang som anordnas med syfte att utveckla Gotland. Namnet 92 möjligheter refererar till öns alla socknar och det engagemang som finns.

På grund av pandemin har 92 möjligheter fått tänka om. Istället för en större gala har det under året arrangerats totalt fyra digitala studios, vid namn Studio 92.

Arrangörer för evenemanget är Länsstyrelsen i Gotlands län, Region Gotland, Swedbank, Uppsala universitet Campus Gotland, Geab, Tillväxt Gotland och Gubis (Gotländska utvecklingsbolag i samverkan).

Läs mer om 92 möjligheter på 92mojligheter.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss