Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Peter Molin avtackades efter 10 år som länsråd

En grupp människor står i trädgården på residenset i Visby. Peter Molin, tidigare länsråd på Gotland, tar emot blommor och presenter.

Ett 70-tal personer slöt under fredagseftermiddagen upp i residensets trädgård i Visby för att tacka av Peter Molin, som efter tio år som länsråd i våras lämnade sitt uppdrag för att njuta av livet som pensionär.

Peter Molin har ett långt yrkesliv på Gotland bakom sig och det var stor uppslutning när han avtackades från sitt senaste uppdrag som länsråd vid Länsstyrelsen i Gotlands län. Representanter från en lång rad statliga myndigheter, näringslivet och Region Gotland fanns bland gratulanterna.

– Vi är väldigt tacksamma för det arbete du har uträttat för oss och för allt du har uträttat för Gotland. Du har verkligen varit både Gotland och länsstyrelsen trogen, sa landshövding Anders Flanking under avtackningen.

Peter Molin kom till Gotland 1977 som värnpliktig soldat och startade karriären som beväring på Gotlands regemente P 18. Därefter följde en lång karriär inom Försvarsmakten i olika befattningar, såväl på ön som vid högkvarteret i Stockholm. Han var även skoldirektör på Gotland under sex år, innan han 2011 rekryterades till länsstyrelsen av dåvarande landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

Under sina år som länsråd har Peter Molin tagit emot många kungliga besök, arbetat med utvecklingen av ön som besöksmål samt samhällsbyggnads- och näringslivsfrågor. Kalkindustrin och miljöfrågor är andra ämnen som varit aktuella, liksom utvecklingen av totalförsvaret. Efter många års intensivt arbete väntar nu ett välförtjänt lite lugnare liv som pensionär.

Se fler bilder från avtackningen i bildspelet nedan:

Kontakt