Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Enkät inför bildandet av marint reservat utanför Östergarnslandet

En karta över Östergarnslandet på östra Gotland. Utanför kusten är ett större vattenområde, som bland annat innefattar ön Östergarnsholm, markerat.

Länsstyrelsen planerar att bilda ett marint reservat i havet norr om Östergarnslandet. Inför bildandet vill vi genom en enkät veta mer om hur du använder det aktuella området idag och hur det har använts förr i tiden.

Det planerade marina reservatet Österreven sträcker sig från Hammargrund till öster om ön Östergarnsholm. Området är rikt på blåmusselbankar, som både utgör föda för fisk och sjöfågel och hjälper till att förbättra vattenkvaliteten. Området är också en av de viktigaste lokalerna för alfågel i Östersjön. 

Inför bildandet vill vi genom en enkät höra hur området har använts historiskt och hur det används idag. Kanske har du någon intressant berättelse från området?

Enkäten är anonym och tar ungefär fem minuter att fylla i. Är ni flera personer i hushållet kan ni fylla i var sin enkät. Vid frågor är du välkommen att kontakta Alexandra Colbing, 010-223 94 03, alexandra.colbing@lansstyrelsen.se.

Enkäten är anonym och går att besvara till och med den 15 oktober.

Enkät om Österreven Länk till annan webbplats.

Kontakt