Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vandringens dag 11 september

Närbild på fötter med vandringskängor som går på en spång i naturen.

Vandringens dag 2021 inträffar den 11 september.

Den 11 september är det vandringens dag. Länsstyrelsen tillsammans med Föreningen Östkustleden bjuder in till vandring på egen hand utmed Gotlands längsta vandringsled.

I år är det friluftslivets år och i samband med det uppmärksammar vi den årligen återkommande "Vandringens dag" lite extra. Vi bjuder därför in allmänheten till att vandra utmed Östkustleden, och bjuder på gratis bussar hela dagen så att man enkelt ska kunna ta sig tillbaka till start när man vandrar färdigt.

– Självklart kan man vandra precis var man vill. Det finns flera fina vandringsleder på Gotland, som Klintkustleden eller Pilgrimsleden. Många socknar har även sina egna leder och man kan också vandra i sin närmaste natur. Men vill man träffa oss, eller ha skjutsen tillbaka ordnad, så är man varmt välkommen till Östkustleden, säger Mattias Vejlens, friluftslivssamordnare vid Länsstyrelsen.

Fyra bussar kommer att trafikera sträckan Närsholmen - Katthammarsvik med tolv hållplatser utmed vandringsleden. Under dagen kommer även personal från Länsstyrelsen att finnas på plats vid fornborgen Kaupungs slott och i Danbo naturreservat för att prata om kultur, natur och friluftsliv.

– Det kommer även att finnas representanter från Östkustleden vid Ljugarns strand och Ljugarns golfbana. Muséerna i området kommer att vara öppna och vid Laus backar arrangerar Laus hembygdsförening en guidad kulturvandring, säger Mattias Vejlens.

Arrangemanget är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs. Tänk på att hålla avstånd till andra under din vandring, framförallt på bussar och guidningar. Bussarna går regelbundet och är den full kommer det snart en ny.

Hålltider för dagen

09.00 - 17.00 Fyra bussar trafikerar hållplatser utmed Östkustleden. (se detaljerad tidtabell Pdf, 393.4 kB, öppnas i nytt fönster.)

10.00 - 15.00 Personal från Länsstyrelsen finns på plats vid Kaupungs slott och Danbo naturreservat

13.00 Laus hembygdsförening arrangerar en guidad visning vid Laus backar

Kontakt