Risk för skogsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Anneli Bergholm Söder blir nytt länsråd på Gotland

Anneli Bergholm Söder. Foto: Melker Dahlstrand

Anneli Bergholm Söder. Foto: Melker Dahlstrand

Under torsdagen regeringssammanträde utsåg regeringen Anneli Bergholm Söder till länsråd på Gotland. Anneli kommer närmast från jobbet som operativ chef vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

– Jag är stolt och glad över förtroendet och ser verkligen fram emot att få lära känna länsstyrelsens breda verksamhet. Länsstyrelsen har ett viktigt och spännande uppdrag och min förhoppning är att tillsammans med våra medarbetare kunna bidra till den fortsatta utvecklingen i länet, säger Anneli Bergholm Söder.

Anneli Bergholm Söder har under de senaste åren varit chef för MSB:s operativa avdelning som har till uppgift att samordna och leda insatser av samhällsstörningar vid olyckor och kriser. Anneli har också en lång bakgrund som chef inom Polisen, bl.a. som enhetschef vid dåvarande Rikspolisstyrelsen och biträdande chef vid Stockholmspolisens operativa avdelning.

– Jag har tidigare haft förmånen att få jobba i nära samarbete med flera länsstyrelser. Det har väckt mitt intresse. Länsstyrelsens breda uppdrag fyller en viktig roll i samhället och i det sammanhanget vill jag gärna vara en del, säger Anneli Bergholm Söder.

Det är regeringen som utser länsråd och landshövding Anders Flanking har lett rekryteringsprocessen.

– Jag är glad över att kunna välkomna Anneli till länsstyrelsen och till Gotland. Annelis gedigna ledarskapserfarenhet och mångåriga erfarenheter från statliga uppdrag gör henne väl lämpad för uppdraget som länsråd. Hon får nu en viktig roll i det fortsatta arbetet med att utveckla länsstyrelsens verksamhet, säger landshövding Anders Flanking.

Anneli Bergholm Söder tillträder tjänsten som länsråd den 1 september 2021. Anneli är tillgänglig för enskilda telefonintervjuer.

Kontakt