Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ny utställning: Raukarnas hemlighet

En bild från utställning föreställande ett vattendjur från silurtiden som simmar på en tropisk havsbotten.

Nu får länsstyrelsens naturmuseum i Vamlingbo en rejäl upprustning. Lagom till sommaren öppnar den nya utställningen Raukarnas hemlighet. Nya delutställningar har skapats med filmmaterial och nya modeller.

– Vår uppdaterade utställning är fantastisk, säger Laila Asterhag, föreståndare för naturum Gotland.

Redan vid den nya entrén får besökarna dyka ner i Silurhavet och den geologiska period för 420 miljoner år sedan då Gotland bildades. I ett nytt utställningsrum får man lära sig mer om Gotlands geologi och kalkstenens gåtor. Utställningen innehåller också en ny monter om Östersjön och dess ekologi.

Ytterligare en nyhet är att naturum ökar tillgängligheten till sin information för både svenska och utländska turister.

– Vi lanserar en ny och tillgängligare webbplats, med möjlighet att genom en QR-kod läsa och lyssna på utställningarna via sin mobiltelefon – på både engelska, svenska och tyska, säger Laila Asterhag.

Naturum, som är länsstyrelsens naturmuseum, har till uppgift att visa upp Gotlands unika natur och inspirera människor till att upptäcka den. Premiäröppningen för det nygamla museet sker den 5 juni.

Medverkande:
Futurniture (idé, innehåll, grafisk form och webb), Sara Szyber (utställningsdesign), Grötlingbo Snickeri (utställningsbygge och projektledning), Haven Concept (ljus och ljud), Erik Hagvil (utställningsteknik), Anna Dalentoft (modeller), Tina-Marie Qviberg (röst).

Kontakt