Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingens uppmaning: handla ensam

Handla frukt i butik

Allmänheten på Gotland har blivit sämre på att följa myndigheternas rekommendationer. Framför allt gäller det uppmaningen att inte gå in hela sällskap i butiker.

Länsstyrelsens lägesbild för veckan visar att efterlevnaden av myndigheternas rekommendationer minskat under den senaste tiden. Bedömningen grundar sig på länsstyrelsens och Region Gotlands tillsyn samt rapporter från andra organisationer. Trenden är tydlig, trots påstötningar från butikspersonal väljer många att gå i sällskap in i butikerna.

– Vi har alla ett stort individuellt ansvar när det gäller att minska smittspridningen. När du ska handla i en butik, gå in ensam. Följ personalens anvisningar så medverkar du till en tryggare handel för både dig själv och personalen, säger landshövding Anders Flanking.

Resandet till och från Gotland väntas öka under våren. Eftersom vi nu blir fler på ön uppmanar landshövding Anders Flanking alla att verkligen följa de rekommendationer och restriktioner som gäller

– Förutom att hålla avstånd och använda munskydd i kollektivtrafiken vill vi påminna om de grundläggande rekommendationerna att tvätta händerna och umgås bara i en mindre krets. Men håll kontakten med nära och kära, res säkert och stanna hemma vid symtom på Covid-19, säger Anders Flanking.

Kontakt