Risk för vattenbrist i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu är det snart påsk!

Påskägg i fågelbo, blommor

foto: Mostphotos

Precis som tidigare tar covid-19 inte semester under högtider. Vi kan fira ändå, men gör det bara med familjen och dina närmaste vänner. På så vis tar du ansvar, som vi alla är skyldiga att göra.

Även om det blir en annorluna påsk kan vi ändå njuta av påskgodiset och påskmaten, men gör det inom familjen och några få nära vänner. Till dem du inte kan träffa är det mer passande än någonsin att skicka påskkort.

Och du, det brukar vara trångt vid sillkylen och godishyllan så här års. Tänk på att planera dina inköp så undviker vi trängsel i butikerna.

Vi vet att många funderar på vad man kan göra i dessa tider. Vi vill slå ett slag för vår vackra natur och rika kultur här på ön. Du har väl inte missat våra krysslistor och vårt friluftsbingo? I och med friluftslivets år har Länsstyerelsen tagit fram en "Luften är fri"-skylt som placeras ut på olika platser varje månad. Nu står den på Grogarnsberget, men snart byter den plats. Följ oss på facebook för att se var den kommer stå här näst ... Den vill gärna att du tar en selfie med den!

Resor ska bara genomföras om de kan ske på ett smittsäkert sätt. I annat fall ska du avstå. Så här reser du smittsäkert:

  • Res bara med kollektivtrafiken eller andra färdmedel om du har platsbiljett.
  • Träffa bara dem du normalt umgås med.
  • Dela bara semesterboende med dem du bor med i vanliga fall.
  • Res inte om du, dina barn eller någon annan i ditt resesällskap, har förkylnings- eller andra covid-19-relaterade symtom (även lindriga).
  • Du behöver planera för ett reservboende som du kan stanna i om du skulle få covid-19-relaterade symtom under ditt besök. Du ska kunna stanna på detta boende tills du är helt symtomfri eller har testat dig negativt för covid-19.
  • Viktigt att du kollar upp var du kan ta prov för covid-19 i den region du tänker besöka. Läs mer om olika regioners rekommendationer.

Tack för att du håller påskgodiset för dig själv i år!

Kontakt

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss