Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Gotländska profiler i ny coronakampanj

På bilden syns Babben Larsson, Clara Klingenström, Bengt Bison Nilsson, Vilhelm Blomgren, Malena Bendelin, Mats Thomsson.

I en serie korta filmer delar sex gotländska profiler med sig av sina personliga tips och tankar om hur man kan hantera pandemin. Bakom initiativet står länsstyrelsen i samarbete med Region Gotland och Gotlands förenade besöksnäring.

– I filmerna medverkar en rad gotländska profiler, som var och en berättar om hur de hanterar den rådande situationen och vad de gör för att ta hand om både sig själva och sina nära och kära, säger landshövding Anders Flanking.

Kampanjen lanseras i dag och först ut är komikern Babben Larsson.

– Det blir lätt lite ensamt i den här pandemin, så det var kul att ändå kunna dela med sig av några trix som jag själv använt för att kunna umgås med andra på ett säkert sätt, säger Babben Larsson om sin medverkan.

Kampanjen lanseras via sociala medier i dag. Under de kommande veckorna kommer filmerna att publiceras löpande på Facebook och Instagram.

– Det här är inte någon glassig reklamsatsning. Våra folkkära profiler har själva fått spela in filmerna med sina mobiltelefoner med uppmaningen att dela med sig av hur de påverkas av pandemin. Jag tror att tittarna kommer att känna igen sig och förhoppningsvis få några smarta tips på vad man själv kan göra för att må lite bättre, säger Thomas Zielinski, kommunikationschef vid länsstyrelsen.

Följande Gotlandsprofiler medverkar i filmerna:

  • Clara Klingenström, artist, högaktuell som en av finalisterna melodifestivalen
  • Babben Larsson, komiker och programledare
  • Malena Bendelin, landsbygdsprofil
  • Vilhelm Blomgren, skådespelare och sångare
  • Mats Thomsson, lantbrukare, känd från tv-programmet ”Bonde söker fru”
  • Bernt Bison Nilsson, journalist och krönikör


Kontakt