• Räddningstjänsten avråder från eldning

    Med anledning av stigande temperaturer under midsommarhelgen så avråder räddningstjänsten från eldning från och med idag den 23 juni. Beslutet om "eldning avrådes" gäller tillsvidare

Aktuella varningsmeddelanden i Gotlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen ställer in årets adventskaffe

Foto av Anders Flanking, landshövding i Gotlands län.

Foto: Jesper Hammarlund/Bildvision

Det blir inte något adventskaffe på residenset i år. Tanken var att återupprepa fjolårets succé då hundratals gotlänningar besökte residenset och bjöds på kaffe och gotländsk saffranspannkaka, men coronapandemin sätter stopp för årets adventsfirande.

– I början av hösten hade vi som ambition att genomföra en coronaanpassad mottagning utomhus i trädgården, men med den senaste tidens utveckling är det inte genomförbart, konstaterar landshövding Anders Flanking.

Landshövdingen kommer inte i nuläget kunna ha fler länsmiddagar på residenset dit gotländska eldsjälar skulle ha bjudits in.

– Det är naturligtvis tråkigt att behöva ställa in men nu måste vi alla med gemensamma krafter fokusera och göra allt vi kan för att minska smittspridningen. Precis som många andra längtar jag efter ett normalläge där man kan träffas och umgås socialt. När coronapandemin är över lovar jag att återkomma med både länsmiddagar och adventskaffe, avslutar Anders Flanking.

Kontakt