Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Peter Molin lämnar länsstyrelsen och går i pension

Peter Molin, länsråd

Länsråd Peter Molin lämnar sitt uppdrag för länsstyrelsen och kommer att gå i pension.

– Det har varit tio intressanta och lärorika år som länsråd på Gotland. Länsstyrelsen är en kunskapsintensiv organisation som hanterar en stor bredd av frågor och för mig som länsråd har det inneburit såväl roliga som utmanande ärenden. Efter många år i offentlighetens tjänst har jag nu bestämt mig för att avsluta mitt yrkesliv och gå i pension, säger Peter Molin.

Peter Molin rekryterades till länsstyrelsen av dåvarande landshövding Cecilia Schelin Seidegård år 2011. Efter två perioder av femåriga förordnanden från regeringen löper det senaste ut den sista april 2021.

– Peter har gjort stora och viktiga insatser för utvecklingen av Gotland och länsstyrelsen. Jag vill särskilt framhålla Peters kompetens och stora betydelse för arbetet med totalförsvarsfrågor samt det nationella uppdrag som Peter haft med anledning av coronasituationen, säger landshövding Anders Flanking.

Under sina år vid länsstyrelsen har Peter Molin tagit emot många kungliga besök, arbetat med utvecklingen av ön som besöksmål samt samhällsbyggnads- och näringslivsfrågor. Kalkindustrin och miljöfrågor är andra ämnen som varit aktuella.


– Särskilt vill jag nämna återinvigningen av Gotlands regemente och regeringens särskilda satsning på utveckling av totalförsvaret på Gotland. Det har också varit spännande att vara sammanhållande för samtliga länsstyrelsers arbete med jämställdhetsfrågor och utvecklingen av krisberedskap och civilt försvar, säger Peter Molin.

Länsstyrelsen har under åren bedrivit ett omfattande utvecklings- och värdegrunds­arbete och vuxit från cirka 100 till 140 medarbetare.

– Är det något som jag verkligen tar med mig så är det glädjen i att få jobba tillsammans med alla kunniga medarbetare under dessa år, säger Peter Molin.

Peter Molin lämnar uppdraget som länsråd den sista april 2021. Inom kort kommer länsstyrelsen att påbörja rekryteringen av en efterträdare till Peter Molin.

Bakgrund

Peter Molin kom till Gotland 1977 som värnpliktig soldat och startade karriären som beväring på Gotlands regemente P 18. Efter en lång karriär inom försvaret i olika befattningar, såväl på ön som vid högkvarteret i Stockholm, och som en av de sista regementscheferna på P 18, fick han möjlighet att ta emot den senaste regementsfanan av H.M. Konungen vid Oscarsstenen. Peter Molin har även varit skoldirektör på Gotland under sex år.

Kontakt