Risk för gräsbrand i Gotlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Håll i, håll avstånd, håll Gotland igång – ny kampanj för att påminna

Det är lätt att glömma bort att hålla avstånd när det behövs som mest - på släktmiddagen, på skollovet eller i affären till exempel. Därför har vi och flera andra organisationer gått samman och skapat en gemensam påminnelsekampanj för Gotland.

Kampanjen är ett sätt för oss att påminna alla boende och besökare om vårt gemensamma ansvar, genom att sprida budskapet: Håll i, håll avstånd, håll Gotland igång. Bakom kampanjen står Länsstyrelsen i Gotlands län, Region Gotland och Gotlands förenade besöksnäring.

Vi kommer att dela informationen i våra respektive kanaler, som sociala medier, webbplatser, fysiska platser i samhället och i annonser.

– Genom eget ansvar och genom att visa hänsyn kan vi begränsa smittan. Min förhoppning är att kampanjen ska ge oss alla en liten påminnelse om vikten av att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Anders Flanking, landshövding på Gotland.

Vi behöver särskilt tänka till när vi är lediga och under högtider. Därför kommer vi som står bakom kampanjen att påminna extra om råden under tider då vi ofta träffar många samtidigt. Till exempel under lov och storhelger.

- Vi vill skapa en kampanj som påminner oss om vikten att fortsätta hålla avstånd och vara hänsynstagande. Vår förhoppning är att kampanjen ska ge oss alla en liten knuff i rätt riktning, så att vi tillsammans håller ut genom pandemin, säger Thomas Zielinski, kommunikationschef vid länsstyrelsen.

Du själv kan sprida kampanjen i dina egna sociala kanaler - på din arbetsplats, i din skola eller i din förening. Tack, du som är med och gör skillnad.

Kontakt